Monumentul coruptiei în Danemarca

0
7300
Monumentul coruptiei

Denumirea originala a sculpturii este “Supraviețuirea celui mai gras”. 

Este o sculptură a unui băiat mic, înfometat, care poartă o femeie grasă. Sculptura a fost realizată de Jens Galschiøt și Lars Calmar în 2002, ca simbol al distribuției dezechilibrate a resurselor lumii.

Sculptura de bronz înălțime de 3,5 metri a fost realizată în 2002 și înfățișează o femeie uriașă grasă din vest, așezată pe umerii unui băiat african înfometat. Femeia ține o pereche de cântare, ca simbol al dreptății, dar ochii sunt închiși – o referire la reprezentarea tradițională a Lady Justice care poartă ochiul în ochi, dar și o sugestie că justiția degenerează într-o dorință de neprihănire de sine. o nedreptate evidentă.

Sculptura a fost destinată să transmită un mesaj bogatului lumii; pare să creeze o concentrare asupra obezității noastre din cauza consumului excesiv, în timp ce oamenii din lumea a treia mor de foame. Datorită distribuției dezechilibrate a resurselor în lume, cei mai mulți oameni din țările occidentale trăiesc confortabil, oprim oamenii săraci printr-un comerț mondial nedrept. Țările bogate sunt p prin bariere tarifare și subvenții care țin țările sărace departe de piețele din vest.

Pe sculptură se află o inscripție, care spune: “Stau pe spatele unui bărbat. El se scufundă sub povară. Aș face orice pentru a-l ajuta. Cu excepția, sa cobor din spatele lui.

Sculpturii i se poate da foarte usor si o conotatie de simbol al coruptie  sistemului de stat, în care cei aflati la putere traiesc bine pe spatele oamenilor de rând pe care îi țin sub control printr-un sistem de justitie creat sa serveasca propriilor scopuri.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here