Monumentul coruptiei în Danemarca

0
6046
Monumentul coruptiei

Denumirea originala a sculpturii este „Supraviețuirea celui mai gras”. 

Este o sculptură a unui băiat mic, înfometat, care poartă o femeie grasă. Sculptura a fost realizată de Jens Galschiøt și Lars Calmar în 2002, ca simbol al distribuției dezechilibrate a resurselor lumii.

Sculptura de bronz înălțime de 3,5 metri a fost realizată în 2002 și înfățișează o femeie uriașă grasă din vest, așezată pe umerii unui băiat african înfometat. Femeia ține o pereche de cântare, ca simbol al dreptății, dar ochii sunt închiși – o referire la reprezentarea tradițională a Lady Justice care poartă ochiul în ochi, dar și o sugestie că justiția degenerează într-o dorință de neprihănire de sine. o nedreptate evidentă.

Sculptura a fost destinată să transmită un mesaj bogatului lumii; pare să creeze o concentrare asupra obezității noastre din cauza consumului excesiv, în timp ce oamenii din lumea a treia mor de foame. Datorită distribuției dezechilibrate a resurselor în lume, cei mai mulți oameni din țările occidentale trăiesc confortabil, oprim oamenii săraci printr-un comerț mondial nedrept. Țările bogate sunt p prin bariere tarifare și subvenții care țin țările sărace departe de piețele din vest.

Pe sculptură se află o inscripție, care spune: „Stau pe spatele unui bărbat. El se scufundă sub povară. Aș face orice pentru a-l ajuta. Cu excepția, sa cobor din spatele lui.

Sculpturii i se poate da foarte usor si o conotatie de simbol al coruptie  sistemului de stat, în care cei aflati la putere traiesc bine pe spatele oamenilor de rând pe care îi țin sub control printr-un sistem de justitie creat sa serveasca propriilor scopuri.

 

Citeste si  Cristian Rizea, fostul deputat PSD fugar peste Prut, poate candida la alegerile anticipate din Republica Moldova. Decizia Curtii Constitutionale de la Chisinau

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here