Mitiska REIM anunță o facilitate de finanțare de 33 de milioane de euro cu Erste Group Bank AG pentru cele mai noi patru parcuri de retail din România

0
563

Mitiska REIM, cel mai important investitor european specializat în parcurile de retail și centre de conveniență, a anunțat astăzi că a asigurat o facilitate de finantare senioră de 33 milioane EUR cu Erste Group Bank AG pentru patru parcuri de retail din România, reprezentând o suprafață închiriată brută (GLA) de 30.500 mp.

Trei dintre parcurile de retail, situate în orașele Bistrița, Brailă și Drobeta-Turnu Severin, dezvoltate de Mitiska REIM  împreună cu partenerul său din România, Square 7 Properties,  au avut deja deschiderea în 2017 – Bistrița, fiind urmată de Brăila și respectiv, Drobeta Turnu Severin deschise anul trecut. Toate cele trei parcuri de retail oferă o mix de branduri de retail naționale și internaționale, ancorate fie de un supermarket Lidl, fie de un Kaufland. Al patrulea parc de retail este un proiect nou aflat în dezvoltare, situat în orașul Baia Mare, care este programat să se deschidă în a doua jumătate a anului 2021, cu o suprafață închiriabilă brută de 8.200 mp, fiind ancorat atât de supermarketurile Kaufland, cât și de Lidl.

Veniturile din finanțare vor fi utilizate pentru a furniza lichidități acționarilor SPV-urilor și pentru a finaliza dezvoltarea din Baia Mare. În total, Mitiska REIM și Square 7 Properties în România acoperă, în prezent, 26 de parcuri de retail, reprezentând o suprafață totală de peste 110.000 mp, care este cel mai mare portofoliu al unui operator de parcuri de retail din țară.

Tomas Cifra, Investor Director CEE al Mitiska REIM: “După refinanțarea cu succes a portofoliului Intercora din România realizată anul trecut cu Erste Group Bank AG, suntem foarte încântați că am extins cooperarea cu partenerul nostru bancar și am asigurat finanțarea acestor patru parcuri de retail. Considerăm că este o dovadă clară a puterii și rezilienței parcurilor de retail în timpul pandemiei COVID-19 și a apetitului continuu atât al partenerilor de finanțare, investitori, chiriași, cât și pentru cumpărători.”

Clemens Petschnikar, CEO al Square 7 Properties: „Asistăm, în mod clar, la o popularitate în creștere, a conceptului de parc de retail în România și continuăm să vedem oportunități ample de a crește în orașele regionale românești, cu o serie de patru proiecte care urmează să fie în desfășurare: construcție și deschidere, în cursul anului 2021.”

Axel Despriet, co-CEO al Mitiska REIM: „Oferind o combinație de cumpărături esențiale, raport excelent calitate/preț și potrivit în regenerările urbane, parcurile de retail din întreaga Europă s-au dovedit a fi formatul de retail câștigător pe termen lung, care a continuat să funcționeze puternic în ultimele luni, cu revenirii traficului la nivelurile pre-COVID incepand cu sfârșitul lunii mai.”

Despre Mitiska REIM

Mitiska REIM are sediul central în Belgia și este cel mai important investitor din Europa specializat în parcuri de retail și centre de conveniență, oferind cumpărături convenabile, parcare gratuită amplă și infrastructură accesibilă în locațiile de aglomerare urbană. Proprietățile oferă de obicei un mix de branduri pentru cumpărăturile bazate pe necesități, ancorate de un magazin alimentar important care conduce la creșterea traficului zilnic.

Cu o experiență de peste 40 de ani, Mitiska REIM este formată din experți în ​​piata de retail și în operarea proiectelor comerciale, construind relații puternice cu branduri naționale și internaționale.

Modelul de investiție al Mitiska REIM este bazat pe parteneriat, poziționându-se ca un investitor activ, cu valoare adăugată, în colaborare cu parteneri locali experimentați din fiecare țară. Abordarea sa este de a debloca oportunități și de a aduce plus valoare prin executarea de proiecte comerciale cu gestionarea activă ulterioară.

În doar 8 ani, Mitiska REIM a strâns 2 fonduri de investiții închise (FRI și FRI 2) și a construit un portofoliu ce depășeste 70 de proprietăți reprezentând peste 700.000 m² GLA în 11 țări (Belgia, Olanda, Franța, Germania, Spania, Portugalia , România, Polonia, Republica Cehă, Slovacia și Serbia).

www.mitiska-reim.com

Despre Square 7 Properties:

În calitate de partener român al Mitiska REIM, Square 7 Properties deține și operează un portofoliu de 21 de parcuri de retail, care au fost dezvoltate în ultimii 10 ani în locații din toată România.

Square 7 Properties acționează, de asemenea, ca co-investitor, dezvoltator și manager pentru toate noile dezvoltări comerciale întreprinse de Mitiska REIM în România.

Prin intermediul companiilor sale din grup, Squaretime, Squarebox și Switchboard, Square 7 Properties acționează ca dezvoltator, Manager de Proiect, Property Manager, Asset Manager si Facility Manager.

www.square7.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here