Mircea Cărtărescu în vizită la Sevilla

1
1082

Consulatul General al României la Sevilla în colaborare cu Institutul Cultural Român de la Madrid,  Universitatea Sevilla (US) și Facultatea de Filologie au organizat în data de 03 martie a.c., o serie de întâlniri literare cu scriitorul român – Mircea Cărtărescu.

Programul vizitei a fost structurat pe două momente principale, respectiv un dialog interactiv cu studenții Universității Sevilla, moment găzduit de prestigioasa instituţie universitară, precum şi o sesiune de autografe, organizată în cadrul librăriei Verbo din Sevilla.

La reuniune au participat, alături de distinsul scriitor român, dna. Carmen Vargas – vicerector US, dl. Bogdan Stănescu – consul general al României la Sevilla, dna. Maria Pop – director ICR Madrid,  precum și membrii reprezentativi ai corpului profesoral al US.

Subiectul central al dialogului purtat cu studenții prezenți la reuniune, a fost despre literatură și poezie ca forme asumate de existență. Pe parcursul interacțiunii cu auditorul prezent, scriitorul român a abordat, de asemenea, și subiecte referitoare la valoarea etică și socială a literaturii sau granițele flexibile dintre realism și fantastic.

Dialogul purtat de dl. Cărtărescu cu studenții US a fost unul dinamic, participanții fiind plăcut impresionați de retorica cunoscutului scriitor român.

Al doilea segment al vizitei domnului Mircea Cărtărescu la Sevilla a fost găzduit de prestigioasa librărie Verbo, situată în centrul istoric al capitalei Andaluze.

Cu această ocazie, cititorii operei literare a distinsului autor român au avut oportunitatea de a purta un dialog deschis cu dl. Mircea Cărtărescu.

Totodată în cadrul acestei întâlniri a fost organizată și o sesiune de autografe.

1 COMMENT

  1. Formele asumate (nu asomate?) de existentza cuuu … masca pe figura.
    Lumea arde si Cartarescu da autografe…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here