Ministrul Transporturilor, despre cele 14 judeţele din România care nu au contracte de deszăpezire pentru drumuri: Situaţia nu este chiar aşa! Sorin Bucșe îl contrazice astfel pe ministrul de interne Dragoș Tudorache. Iarna nu-i ca vara!

0
1458
Ministrul Transporturilor

Ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, a declarat, vineri, la Braşov, răspunzând unei întrebări privind faptul că în 14 judeţe nu au fost încă încheiate contracte de deszăpezire pentru drumurile naţionale, că „situaţia nu este chiar aşa”.

6 licitații respinse și 10 contestate

El a precizat că există „contracte cadru care acoperă şi aceste zone despre care se spune că sunt descoperite”.”Situaţia nu este chiar aşa. Au fost lansate 56 de licitaţii pentru contractele de deszăpezire. Şase au fost respinse pentru că nu îndeplineau condiţiile, iar alte zece au fost contestate. Anul acesta am constatat că CNAIR a început din mai licitaţiile pentru drumurile naţionale. Oricum, avem contracte cadru care acoperă şi aceste zone despre care se spune că sunt descoperite. Dacă vine mâine un viscol, nu ar trebui să avem probleme pe drumurile naţionale”, a spus ministrul Transporturilor, care a participat la centura ocolitoare a municipiului Braşov.

A solicitat autorităților locale să publice contractele de deszăpezire pe site-urile prefecturilor

În 14 judeţe din România nu au fost încă încheiate contracte de deszăpezire pentru drumurile naţionale, în timp ce pentru drumurile judeţene procedurile de contractare s-au finalizat în 34 de judeţe, a anunţat, joi, Ministerul Afacerilor Interne, în urma întâlnirilor pe care le-a avut ministrul Dragoş Tudorache cu prefecţii şi cu şefii structurilor teritoriale ale ministerului.

„Am constatat că există întârzieri la nivelul autorităţilor locale în încheierea contractelor de deszăpezire şi că au existat situaţii când responsabilii de întreţinerea drumurilor nu şi-au făcut datoria”, spunea ministrul Afacerilor Interne, Dragoş Tudorache. Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a solicitat prefecţilor ca, până 21 noiembrie, să publice contractele de deszăpezire pe site-urile oficiale ale instituţiilor prefectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here