Ministrul Finanţelor: Statul nu a fost ”un partener pentru mediul de afaceri”. Teodorovici recunoaşte că statul a falimentat multe firme 

0
781
Senatorul PSD Eugen Teodorovici

„Statul român nu a fost un partener pentru mediul de afaceri”, ba chiar mai mult, „a dus multe zone la faliment, la insolvenţă, la dispariţia unor firme”, a recunoscut ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

 ”Tu, stat, vii şi într-o firmă dai şi mai tare? Pentru cea mai mică întârziere, imediat îi opeşti conturile, îi pui sechestru, o execuţi. Este o abordare care trebuie schimbată. Statul român, din păcate trebuie să o spun, nu a fost un partener pentru mediul de afaceri. Statul a girat, prin prezenţa multor incompetenţi în funcţiile acelea de reprezentanţi ai statului în consiliile de administraţie în companiile de stat. Statul este cel care a girat, care a dus multe zone la faliment, la insolvenţă, la disppariţia unor firme”, a declarat Teodorovici.

Întrebat ce părere are despre faptul că mulţi oameni de afaceri se plâng de abordarea ANAF, ministrul a spus că ”până la finalul anului lucrile se vor schimba”.   ”Statul, faţă de primăriile care sunt în situaţii dificile, vine şi le mai trânteşte una: le blochează conturi, nu-i mai lasă pe primari să facă investiţii, este o aberaţie. Statul trebuie să se îngrijească ca lucrurile să meargă în continuare, ca acele proiecte să fie duse la bun sfârşit”, a spus ministrul de Finanţe.

Citeste si  Lucian Duta-Si recunosc ca atunci am facut o eroare care nu se face. In sensul ca raspunsul meu a fost atunci ca vreau banii furati de cei din Big Pharma in anul 2009 si ca vreau 1 miliard de euro sa se returneze statului roman. Si ca pana nu se dau banii acestia inapoi, eu nu ma las

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here