Ministrul Finanţelor: Statul nu a fost ”un partener pentru mediul de afaceri”. Teodorovici recunoaşte că statul a falimentat multe firme 

0
922
Senatorul PSD Eugen Teodorovici

„Statul român nu a fost un partener pentru mediul de afaceri”, ba chiar mai mult, „a dus multe zone la faliment, la insolvenţă, la dispariţia unor firme”, a recunoscut ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

 ”Tu, stat, vii şi într-o firmă dai şi mai tare? Pentru cea mai mică întârziere, imediat îi opeşti conturile, îi pui sechestru, o execuţi. Este o abordare care trebuie schimbată. Statul român, din păcate trebuie să o spun, nu a fost un partener pentru mediul de afaceri. Statul a girat, prin prezenţa multor incompetenţi în funcţiile acelea de reprezentanţi ai statului în consiliile de administraţie în companiile de stat. Statul este cel care a girat, care a dus multe zone la faliment, la insolvenţă, la disppariţia unor firme”, a declarat Teodorovici.

Întrebat ce părere are despre faptul că mulţi oameni de afaceri se plâng de abordarea ANAF, ministrul a spus că ”până la finalul anului lucrile se vor schimba”.   ”Statul, faţă de primăriile care sunt în situaţii dificile, vine şi le mai trânteşte una: le blochează conturi, nu-i mai lasă pe primari să facă investiţii, este o aberaţie. Statul trebuie să se îngrijească ca lucrurile să meargă în continuare, ca acele proiecte să fie duse la bun sfârşit”, a spus ministrul de Finanţe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here