Ministrul Finanțelor avertizează: impactul bugetar al legii salarizării este de 4,8 miliarde de lei. Riscăm un deficit excesiv

0
1756
Ministrul Finanțelor

Anca Dragu spune că estimează un deficit de peste 3% dacă nu se decide reducerea altor cheltuieli.

„Estimăm un deficit bugetar de peste 3% din PIB, dacă nu se decide reducerea altor cheltuieli. Ar trebui să vedem când iese acest proiect şi vom vedea apoi ce facem”, a spus marţi, la Parlament, ministrul Finanţelor, Anca Dragu, referindu-se la proiectul Legii salarizării bugetarilor.

Nu pot crește cheltuielile salariale înaintea alegerilor

Anca Dragu a reamintit că, potrivit legii responsabilităţii fiscal-bugetare, adoptată în 2010, „cu 180 de zile înainte de alegeri nu pot creşte cheltuielile salariale şi nu pot fi luate măsuri care să conducă la aceste cheltuieli”.

„Prevederile spun clar că orice cheltuială trebuie docunentată şi însoţită de sursa de venit. E vorba de responsabilitate fiscal-bugetară şi este vorba de mai multe iniţiative legislative votate în ultima perioadă”, a subliniat Anca Dragu.

Și proiectele de infrastructură pun presiune pe buget

Ministrul Finanţelor a amintit şi de proiectele ambiţioase cuprinse în Master Planul General de Transport (lucrări de infrastructură mare, cum ar fi Autostrada Sibiu-Piteşti sau Comarnic-Braşov), arătând că şi acestea pun presiune pe bugetul de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here