Ministerul Turismului porneste ofensiva controalelor si retrage licenta la peste 1000 de agentii de turism

0
3168
Ministerul Turismului

După ce în în vara acestui an două mari agenţii de turism au intrat în insolvenţă, Autoritatea Naţională pentru Turism a trecut la controale şi 1.081 de agenţii au rămas fără licenţă, arată cele mai recente date ale autorităţii.

Autoritatea Naţională pentru Turism a actualizat lista cu agenţiile de turism a căror licenţă a fost retrasă anul acesta. Este vorba de 1.081 de agenţii de turism din toată ţara care sunt pe lista publicată de autoritate la 21 decembrie 2016.

În vara acestui an, agenţiile de turism Mareea şi Genius Travel au intrat în insolvenţă. Zeci de turişti au plătit pentru vacanţe de care nu s-au mai putut bucura.

Pe lista agenţiilor de turism care nu mai au licenţă se numără şi Icar Tours, deţinută de Cristian Bărhălescu, fost ministru secretar de stat în Ministerul Dezvoltării în guvernul Ponta din 2012. Pe noul site al agenţiei apare informaţia potrivit căreia Icar Tours are licenţă, iar poliţa de asigurare a expirat pe 9 septembrie 2016.

O altă agenţie care figurează pe lista celor fără licenţă este Praxis, care funcţiona sub numele Pelerin Azi şi unde acţionar este Episcopia Craiovei.

Click pe LISTA COMPLETĂ pentru a vedea agenţiile care NU mai au licenţă de turism.

ANT mai publicat şi lista agenţiilor de turism a căror licenţă sau anexă a licenţei a fost radiată la cererea operatorului economic. Şi este vorba de 163 de agenţii de turism.

Tot pe 21 decembrie, ANT a mai actualizat şi lista agenţiilor de turism care sunt licenţiate. Pe listă figurează 2.602 agenţii.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here