Ministerul Fondurilor Europene va aloca pentru săracii României, din bani europeni, 1,2 miliarde de lei pentru făină, ulei, săpun, şampon, detergent

0
1741

Potrivit anunţului de participare la licitaţie publicat în SEAP, Ministerul Fondurilor Europene vrea să cumpere cu maximum 1,2 miliarde de lei pachete cu produse alimentare şi de igienă pentru persoanele dezavantajate, în perioada 2019 – 2021. Pachetele pe care le vor primi de la primării persoanele marginalizate conţin de la făină, ulei, zahăr, conserve de carne, la produse de igienă precum săpun, şampon şi detergent.

In cadrul Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD) 2018-2021, Ministerul Fondurilor Europene vrea să cumpere pachete cu ajutoare alimentare şi pachete cu produse de igienă pentru persoane dezavantajate, inclusiv transportul acestora la punctele de distribuţie ale primariilor.

Valoarea totală estimată a contractului este de 1,2 miliarde de lei, potrivit anunţului de participare publicat în SEAP pe 24 aprilie.

Iată cele cinci loturi în care este împărţit contractul :

*contract de achiziţie a 1,71 milioane de pachete cu ajutoare alimentare, inclusiv livrarea lor pentru 285.685 de persoane dezavantajate din județele Alba, Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brasov, Cluj, Covasna, Harghita, Maramureș, Mureș, Satu-Mare, Sălaj, Sibiu, în perioada 2019 – 2021. Valoarea totală estimată a contractului depăşeşte 256 milioane de lei, fără TVA.

*contract de achiziţie a 1,93 milioane de pachete cu ajutoare alimentare, inclusiv livrarea lor pentru 322.113 beneficiari din grupul ţintă de persoane dezavantajate din județele Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui, în perioada 2019 – 2021. Valoarea totală estimată a acestui contract depăşeşte 288,74 milioane de lei, fără TVA.

*contract de achiziţie a 1,74 milioane de pachete cu ajutoare alimentare, inclusiv livrarea lor pentru 290.095 de persoane dezavantajate din județele Vrancea, Brăila, București, Buzău, Călărași, Constanța, Galați, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Prahova, Tulcea, în perioada 2019 – 2021. Valoarea totală estimată a acestui contract e de circa 260 milioane de lei, fără TVA.

*contract de achiziţie a 1,74 milioane de pachete cu ajutoare alimentare şi livrarea acestora la 290.959 beneficiari din județele Argeș, Caraș-Severin, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehedinți, Olt, Teleorman, Timiș, Vâlcea în perioada 2019-2021. Valoarea totală estimată a acestui contract e de 260,81 milioane de lei, fără TVA.

*contract de achiziţie a 4,75 de milioane de pachete cu produse de igienă şi livrarea lor la aproape 1,19 milioane de beneficiari din grupul ţintă de persoane dezavantajate, în perioada 2019-2021. Valoarea totală estimată a contractului depăşeşte 139,61 milioane de lei, fără TVA. 

Contractele vor fi atribuite prin licitaţie deschisă.
Termenul-limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 29 mai 2019, ora 15:00.

In caietul de sarcini se arată că fiecare beneficiar va primi 5 kg de făină de grîu, 4 kg de făină de mălai, 800 de grame de paste, 4 litri de ulei, 2 kg de zahăr, 4 kg de orez, conserve de carne, gem, compot.

Valoarea totală maximă pentru un pachet cu ajutoare alimentare, pentru procedura de licitație, a produselor de mai sus, inclusiv transportul la primării, este de 162,98  lei, cu TVA inclus.

Totodată, fiecare beneficiar va primi cinci periuţe de dinţi, pastă de dinţi, şampon, săpun şi detergent de rufe. 

Valoarea totală maximă pentru un pachet cu produse de igienă, pentru procedura de licitație, a produselor de mai sus, inclusiv transportul la UAT, este de 34,94 lei cu TVA inclus.

Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) este finanțat în perioada 2014-2020 din Fondul European de Ajutor pentru cele mai Defavorizate Persoane care contribuie la îndeplinirea obiectivului Uniunii Europene de a combate sărăcia prin furnizarea gratuită de alimente, produse de igienă și asistență materială celor mai defavorizate persoane.

Pentru perioada de programare 2014-2020, Ministerul Fondurilor Europene (MFE) este responsabil de elaborarea şi implementarea în România a Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD), în conformitate cu Regulamentul (UE) nr. 223/2014 al Parlamentului European şi al Consiliului din 11 Martie 2014 privind Fondul European de Ajutor destinat celor mai Defavorizate Persoane.

În sensul prevăzut de Regumentul antemenţionat, MFE este atât autoritate de management, cât și beneficiar pentru POAD și implicit autoritate contractantă pentru operațiunea de furnizare a ajutoarelor alimentare și produselor de igienă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here