Ministerul Finanţelor Publice la va oferi companiilor granturi în valoare totală de 106,29 milioane de lei, pentru cheltuieli salariale, cu scopul de a încuraja crearea de locuri de muncă

0
2001
ministerul-finantelor

În perioada 12-23 iunie 2017, Ministerul Finanţelor Publice primeşte cereri pentru finanţarea investiţiilor care promovează dezvoltarea regională prin crearea de locuri de muncă, arată Finanţele într-un comunicat. „Obiectivul schemei de ajutor de stat îl reprezintă dezvoltarea regională prin sprijinirea investiţiilor şi crearea de noi locuri de muncă, prin acordarea de sume sub formă de granturi, de la bugetul de stat, precum cheltuieli eligibile de natura costurilor salariale”, susţin Finanţele.

Companiile care doresc acces la aceste granturi trebuie să trimită cererile de acord pentru finanţare, însoţite de documuntele justificative necesare în prima etapă de evaluare, prin poştă sau servicii de curierat, sau să le depună la Registratura generală a Ministerului Finanţelor Publice, str. Apolodor, nr.17, sector 5, Bucureşti, menţionându-se pe plic: „Unitatea de implementare a schemei de ajutor de stat instituite prin H.G. nr. 332/2014”.

Ministerul Finanţelor Publice va finaliza prima etapă de evaluare a cererilor în termen de maximum 30 de zile lucrătoare de la data închiderii sesiunii de depunere şi va publica pe site rezultatul procesului de selecţie.

Pentru întreprinderile selectate MFP va finaliza a doua etapă de evaluare în termen de maximum 30 de zile lucrătoare de la data la care întreaga documentaţie este completă, conform prevederilor schemei de ajutor de stat. Cererile de acord pentru finanţare înregistrate în afara perioadei 12-23 iunie 2017 se restituie întreprinderilor, fără a fi considerate ulterior în procesul de analiză.

Toate informaţiile privind condiţiile ce trebuie îndeplinite în vederea obţinerii finanţării şi modul de completare a documentelor necesare se regăsesc la secţiunea Ajutor de stat – H.G. nr.332/2014.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here