Ministerul Finanţelor Publice a calculat impactul bugetar al Legii pensiilor : 80 miliarde de lei, în patru ani

0
965

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice (MFP), a spus că ministerul pe care-l conduce a calculat impactul bugetar al Legii pensiilor.

„Legea pensiilor a fost avizată de Finanţe şi în şedinţa de Guvern va fi pe ordinea de zi. Sperăm ca, în cel mai scurt timp, până la final de an, să avem şi această lege în Parlament”, a explicat Teodorovici, într-o emisiune la un post de treleviziune.

Legea pensiilor va avea un impact bugetar de 700 de milioane de lei, anul viitor, peste ceea ce a estimat MFP, deoarece, de anul viitor, punctul de pensie începe să crească, a precizat ministrul Finanţelor.

În următorii ani, această lege înseamnă un impact bugetar de 9 miliarde de lei în 2020, de 29 de miliarde de lei în 2021 şi de peste 40 de miliarde de lei în 2022.

„Suma este foarte mare. Preşedintele Dragnea spunea că este o provocare. Cred că este cea mai mare provocare”, a mai spus Teodorovici.

„Ca principiu, am spus mereu că aceste două legi salarizarea şi pensiile au un impact semnificativ, dar, din punctul meu de vedere, atâta timp cât putem şi reuşim să aducem din economie bani, nu trebuie să fie pentru noi o temere”, a menţionat Teodorovici.

In şedinţa de Guvern, Vasilescu, ministrul Muncii, va prezenta principiile noii formule a Legii pensiilor. „Sunt toate avizele. Noi suntem penultimul minister avizator. După noi, este Ministerul Justiţiei, care a avizat”, a mai spus Teodorovici.

Legea pensiilor se va aplica din 2022, iar, până atunci, trebuie recalculate toate pensiile.„Noi am prezentat, şi la fel am făcut la rectificare din toamnă, o previziune pe următorii ani. Creşterea pe care noi o anticipăm este un element important. Sunt în economie foarte multe astfel de zone, că vorbim de partea de TVA neîncasat, acea zonă care din România care este foarte ridicată. Toate măsurile acestea la pachet vor crea un astfel de impact, astfel încât să susţinem o astfel de lege atât de importantă”, a detaliat Teodorovici.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here