Ministerul Finanţelor a schimbat legislaţia din domeniul ajutorului de stat

0
1152

Hotărârea de Guvern nr. 807/2014 pentru instituirea unor scheme de ajutor de stat cu scopul stimulării investiţiilor cu impact major în economie a fost modificată şi completată de către Ministerul Finanţelor, arată un comunicat de presă transmis  de instituţie.

Printre cele mai importante modificări se numără:

– Valoarea minimă a investiţiei s-a diminuat la 13,5 milioane de lei (aproximativ 3 milioane de euro);
– Bugetul mediu anual al schemei este de 638 de milioane de lei, respectiv echivalentul a aproximativ 145 de milioane de euro;

 – Operatorul economic poate demara proiectul de investiţii după depunerea cererii de acord pentru finanţare;
– Cererile de acord pentru finanţare se depun în sesiune continuă până la data epuizării bugetului anual.

Obiectivul schemei de ajutor de stat instituite prin H.G. nr. 807/2014, cu modificările şi completările ulterioare, îl reprezintă dezvoltarea regională prin sprijinirea realizării investiţiilor de mare anvergură”, menţionează Ministerul Finanţelor.

Sumele se acordă sub formă de granturi, de la bugetul de stat, pentru cheltuieli eligibile de natura activelor corporale şi necorporale, precum şi cele legate de închirierea construcţiilor aferente investiţiei iniţiale.

Proiectul Ghidului solicitantului şi proiectul Ghidului de plată a ajutorului de stat acordat în baza H.G. nr. 807/2014 pot fi consultate pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, la rubrica „Transparenţă decizională”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here