Ministerul Finanţelor a împrumutat de la bănci 543,8 milioane de lei, la o dobândă de 3,8% pe an

0
968

Ministerul Finanţelor a împrumutat de la bănci 543,8 milioane de lei la o dobândă de 3,8% pe an, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat de tip benchmark cu o maturitate reziduală de 32 de luni.

Conform datelor publicate de Banca Naţională a României, volumul total al cererii a fost de 829,8 milioane de lei, iar valoarea nominală a emisiunii a fost de 400 de milioane de lei.

Mai este programată o licitaţie suplimentară, prin care statul vrea să atragă încă 60 de milioane de lei la acelaşi randament.

Finanţele au planificat împrumuturi în valoare de 2,47 miliarde de lei de la băncile comerciale, în luna martie, din care 400 milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont şi 1,8 miliarde de lei prin redeschiderea unor emisiuni de obligaţiuni de stat, la care se poate adăuga suma de 270 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Faţă de luna februarie, împrumuturile programate de MFP sunt mai mari cu 570 milioane de lei de lei. Sumele vor fi destinate refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here