Ministerul Agriculturii analizează adoptarea unor măsuri care să ducă la limitarea creşterii preţului la produsele de bază

0
919

Franţa a adoptat în octombrie, din a II-a încercare, o nouă lege a agriculturii, care îşi propune să rezolve dezechilibrul de putere apărut în lanţul de aprovizionare, scrie G4Media.

Ministerul Agriculturii analizează măsurile luate de alte state, cum este de exemplu Franţa, pentru limitarea creşterii exagerate a preţurilor unor produse de bază, care să dezechilibreze piaţa naţională, în vederea adoptării de măsuri similare, dar care să nu afecteze consumatorul”, se arată într-un răspuns oficial dat de ministrul Agriculturii, Petre Daea, unui parlamentar.

Ministerul Agriculturii nu precizează ce înseamnă „creştere exagerată a preţurilor” şi nici ce înţelege prin alimente de bază. Ministerul susţine că a avut discuţii cu conducerea Patronatului Român din Industria de Morărit Panificaţia şi Produse Făinoase, după apariţia în presă a unor informaţii de scumpire a pâinii.

Ministerul şi-a menţinut poziţia că nu există niciun motiv de majorare exagerată a preţului pâinii. În urma controalelor, ministerul a concluzionat că producătorii au aplicat majorări la produsele de patiserie şi panificaţie, iar pâinea de bază a suportat o majorare ca urmare a creşterii tarifelor la combustibil şi a ponderii costurilor cu forţa de muncă.

Ministerul mai susţine că s-a adresat Consiliului Concurenţei, în data de 27 noiembrie, pentru a analiza situaţia de pe piaţa produselor de panificaţie şi a dispune  măsuri specifice.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here