Minciunile promotionale ale eMAG, amendate in Bulgaria cu 2.6 milioane Euro

1
3890
emag

Consiliul Concurentei din Bulgaria a amendat retailerul eMAG cu 4,66 milioane leva (2,6 milioane dolari) din cauza ca unele campanii promotionale induc clientii in eroare, scrie seenews . Totul a pornit de la acuzatiile unui magazin local concurent care s-a plans ca la unele produse preturile pe eMAG au crescut inainte de inceperea campaniei de reducere. Autoritatile bulgare au amendat si doua companii ce au luat parte la campaniile eMAG si a deschis o investigatie si asupra filialei Fashion Days detinuta de eMAG, tema fiind campania de Paste. UPDATE eMAG a trimis HotNews.ro clarificari, explicand la ce situatii se refera sanctiunile si subliniind ca autoritatile bulgare au respins o buna parte dintre acuzatiile magazinului online care a depus plangerea.

Autoritatile de la Sofia au amendat Dante International, care detine brand-ul eMAG, totul pornind de la plangerea unui magazin rival store.bg care a atras atentia ca eMAG si-ar fi indus clientii in eroare in cateva campanii promotionale din 2014 si 2015 pe tema reducerilor reale.

La una dintre campanii preturile unor produse ar fi crescut cu putin timp ca acestea sa fie reduse cu 70%. Site-ul bulgar Novinite scrie ca problemele sunt legate de campanii precum Black Friday si Crazy Days.

UPDATE eMAG spune ca aceste acuzatii au venit de la competitorul bulgar si au fost respinse de KZK .

eMAG spune ca decizia nu are nicio baza legala, o va contesta si se va adresa si Comisiei Europene pe aceasta problema.

Sursa: Hotnews.ro

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here