Miliardarul David Rockefeller a incetat din viata la varsta de 101 ani

0
2550
Miliardarul David Rockefeller

David Rockefeller, bancherul miliardar, stramos al familiei Rockefeller si un personaj incredibil de influent, a decedat la vârsta de 101 ani. Rockefeller murit în somn in casa sa din suburbia Pocantico Hills, New York. În zilele tinereții sale a fost directorul executiv al ceea ce este acum JP Morgan Chase Bank.

Rockefeller a fost, de asemenea, un filantrop notabil și a fost implicat în crearea multor întreprinderi cu activitati diferite, acestea impartindu-se de la companii pentru conservarea mediului pana la companii dedicate artei. Filantropia sa i-a adus Medalia Prezidențială pentru Libertate în 1998.

În 2015, pentru a marca cea de-a 100-a zi de nastere, David Rockefeller a donat 1.000 de acri de teren lângă un parc național, în statul Maine. În același an revista Forbes a estimat averea sa la 3 miliarde de dolari.

De-a lungul vieții sale Rockefeller se estimeaza ca a donat aproape 2 miliarde de dolari catre diferite instituții, inclusiv la Universitatea Rockefeller, Universitatea Harvard si muzee de arta din intreaga America. Propria sa colecție privată de artă a fost evaluată la 500 de milioane de dolari.

Rockefeller și soția sa, regretata Margaret McGrath, s-au căsătorit în 1940. Împreună ei au avut șase copii: David Jr., Richard, Abby, Neva, Margaret și Eileen Rockefeller. McGrath Rockefeller a murit în 1996.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here