Miliardarii americani au câștigat pe speculația că Hilary Clinton va fi aleasă președinte al Statelor Unite. Pe coasta de Est, Trump a zdrobit-o pe Hilary

0
1946
Miliardarii americani au câștigat pe speculația că Hilary Clinton va fi aleasă președinte al Statelor Unite

Cei mai bogaţi oameni ai planetei şi-au adăugat în total 35,4 miliarde de dolari în conturi, luni, după ce jucătorii de la bursele de valori au speculat că Hillary Clinton va fi aleasă preşedinta Statelor Unite, potrivit Bloomberg.

Valoarea netă cumulată a averilor a celor mai bogaţi oameni a crescut de vineri cu 0,8%, conform indexului Bloomberg al miliardarilor, până la nivelul de 4,4 mii de miliarde de dolari, înregistrată la închiderea pieţelor din New York.

Au mers pe mâna …FBI

Pieţele globale de acţiuni şi de mărfuri au crescut pe măsură ce investitorii au pariat pe ultima încercare a FBI care viza faptul că e-mailurile trimise de Clinton nu reprezintă o infracţiune, ceea ce i-au mărit şansele candidatei democrate de a deveni cel de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite. Mai mult, miliardarii americani preferă preşedinţia Clinton, conform donaţiilor acordate celor doi candidaţi, având în vedere că 17 dintre cei mai bogaţi oameni au contribuit la candidatura lui Hillary, potrivit datelor Bloomberg.

Schimbările ar fi mai mici

„Percepţia de piaţă este că preşedinţia Clinton va fi similară cu ultimii opt ani în termeni de acţiuni reglementatorii şi că amploarea schimbărilor în economie va fi mai mică prin comparaţie cu cea a unei preşedinţii Trump”, a susţinut Robert Lutts, reprezentantul Cabot Wealth Management Inc. din Salem, Massachusetts.

Miliardarii americani reprezintă o treime din totalul clasamentului celor mai bogaţi oameni, realizat de Bloomberg. Acest grup a înregistrat cele mai mari câştiguri, ajungând la 22 de miliarde de dolari. Fondatorul Amazon.com, Jeff Bezos, care ocupă locul trei în clasamentul mondial cu o avere de 68,2 miliarde de dolari, conduce în topul creşterilor cu un plus de 2,6 miliarde de dolari. Warren Buffet, a patra cea mai bogată persoană, cu o avere de 66 de miliarde de dolari, a câştigat de pe urma speculărilor din pieţe 1,5 miliarde de dolari.

Cum să făci milioane în câteva ore

Câştigurile au fost înregistrate la nivelul mai multor sectoare şi industrii, 118 miliardari având plusuri de 100 de milioane de dolari sau mai mult.

Cea mai bogată persoană din Mexic -magnatul din industria telecom, Carlos Slim – şi-a mărit averea cu 2,5 miliarde de dolari în contextul în care peso-ul mexican a crescut pe fondul aşteptării ca Trump să piardă alegerile. Bill Gates, cel mai bogat om din lune, cu o avere de 86,3 miliarde de dolari, şi-a adăugat 1,5 milioane de dolari în conturi, pe foindul aceloraşi speculaţii.

Primele rezultate: Trump e în față
Primele secțiile de votare s-au deschis pe coasta de est a SUA, începând cu ora locală 07.00 (00.00 GMT, miercuri) și ultimele se vor închide în Alaska, miercuri, la ora 6.00 GMT, iar rețelele de televiziune americane vor anunța rezultatele în fiecare stat. Se pare că pe Coasta de Est, Trump a zdrobit-o pe Hilary Clinton. Cel puțin așa susține presa americană, care însă susține că diferența va fi făcută de voturile de pe Coasta de Vest.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here