Mihai Lucan are “paznici” puternici. Relatiile de rudenie dintre acesta si ministrul Sanatatii au iesit la iveala, precum si “interventiile” pe care le-a facut domnul ministru pentru a-l mai scapa pe medic

0
1251

Primarul municipiului Cluj Napoca, Emil Boc, şi ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, au fost citaţi la DIICOT, insa acestia nu s-au prezentat, motivand ca citaţiile nu au ajuns la ei in timp util. Procurorul de caz a decis sa reprogrameze audierea, date fiind circumstantele.

Joi seara, ministrul Sănătăţii a venit la DIICOT pentru a da declaraţie, în calitate de martor, în dosarul ce il ancheteaza pe medicul Mihai Lucan.

Pe aceasta tema, deputatul USR Emanuel Ungureanu, cel care l-a denuntat pe Lucan, afirma miercuri că actualul ministru al Sănătăţii ar fi intervenit într-un control la Institutul de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca. Toate aceste „interventii” au la baza o legatura de rudenie intre Mihai Lucan şi Florian Bodog.

“Florian Bodog, împreună cu funcţionari de la Casa de Asigurări, împreună cu Hirţea – consilierul său, au aranjat ca la un control desemnat de DIICOT funcţionari de la Casa de Asigurări să fie cazaţi la un hotel de cinci stele din Cluj, cu încălcarea legii. Acel control a devenit brusc foarte moale, iar acest lucru s-a făcut cu complicitatea managerului Spitalului Judeţean din Cluj, Petru Şuşcă, care a făcut toate eforturile necesare ca Institutul de Transplant să intre în faliment, ca să îl transforme într-o secţie. Actualul ministru a vorbit cu Hirţea ca să vorbească cu Şuşcă şi să aranjeze ca acei oameni să stea la un hotel de cinci stele. Domnul Bodog are legături foarte vechi cu familia Lucan. Are legături cu familia Lucan printr-o relaţie de naş”, a adăugat deputatul.

Medicul Mihai Lucan este cercetat de DIICOT într-un dosar stufos ce contine acuzatii de delapidare,nuantand un prejudiciu de 5 milioane lei, fiind suspectat că si-a insusit in mod ilegal la clinica sa privată aparatură ce aparţinea, de fapt, Institutului de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here