Mesaj de INTERES PUBLIC pentru „Șeful” BABUINILOR – Adrian Câciu

4
2400

În opinia dlui Adrian Câciu – Ministrul de Finanțe, lumea de afaceri din România se compune din… babuini, precum puteți vedea în imaginea de mai sus.

Babuinii- antreprenori, noua specie definită de dl Ministru, sunt nimeni alții decât cetățenii care încearcă să înoate printre toate măsurile lipsite de cunoștiințe practice și teoretice, eficiență, eficacitate, productivitate, predictibilitate, certitudine, impuse de fiecare Guvern care ajunge la putere, doar din dorința de a mai face o schimbare – care de cele mai multe ori lasă răni adânci în buzunarele și chiar și în durata de viață a companiilor antreprenoriale românești, ducând la eternul dezechilibru pe care îl știm de atâția ani.

De ce nu se dezvoltă companiile românești, dl Ministru?

Pentru că se sufocă în marea prostiei generate de Guvern, pentru că sunt bombardate zilnic cu NOI taxe și impozite, care nu le permit să crească, să se dezvolte, să se concentreze pe business și investiții.

Pentru că NU primesc ajutorul investitorilor și finanțatorilor externi DATORITĂ mediului politic considerat de aceste grupuri de interese ca unul foarte instabil și volatil, care NU prezinta ÎNCREDERE și a căror decizii sunt considerate ca fiind greșite și de natură să împiedice dezvoltarea, fapt ce reprezintă un mare risc sistemic pentru economia românească.

 Sunt curioasă câte business-uri ați condus dvs dl Ministru, ca să puteți să caracterizați mâna de antreprenori care a ramas în această GROAPĂ economică denumită România, pe care mediul politic, și cei precum dvs ați săpat-o ?

 Căci dacă mă uit la CV-ul dvs. nu spune prea multe:

Prima poziție din experiența dvs. profesională este cea de „Sale Adviser”, care denotă clar cât de bine ați realizat dvs acest task având în vedere atenția la detalii – această funcție ar trebui să aibă denumirea de “Sales Adviser”, adica Sales, cu S la urmă.

 Având în vedere ca sunteți demnitar și ați optat pentru varianta în engleză a funcției ocupate, ar trebui, și vă recomand din nou, să fiți mai atent la detalii.

De fapt este singura poziție scrisă de dvs. în limba engleză.

Una și aceea – greșită.

 Că scrie dl Popescu angajat la X SRL un asemenea CV – este un aspect ce poate fi până într-un anumit punct digerat, că o faceți dvs denotă grave LACUNE, ce nu ar trebui să facă parte din cartea dvs. de vizită și implicit a Ministerului pe care îl reprezentați.

 Ulterior acestei funcții ați lucrat majoritatea timpului în alte instituții ale statului și ministere, iar asta înseamnă că nu aveți NICIO experiență antreprenorială.

 Dar observațiile mele nu se termină aici, din păcate.

 DIN PĂCATE pentru noi, cetățenii.

 Vizavi de facultatea absolvită, văd că sunteți cam NEDUMERIT.

Ați trecut în dreptul tipului de certificare (Licență) – ASE (deși aici ar trebui să rămână strict doar această informație privind tipul documentului emis de instituția absolvită), iar mai jos, ați scris Universitatea Româno-Americană.

Până la urmă de unde ați obținut licența, dl Ministru? ASE sau Universitatea Româno-Americană?

Dacă dvs nu știți sigur, atunci cine ar trebui să știe acest aspect?

Revenind la opiniile dvs lipsite de background și expertiză profesională, precum am putut observa mai sus, câte zile v-ați stors dvs creierii ca să supraviețuiți prin haosul legislativ creat de mediul politic din România și să aveți grijă de viața unor oameni, care depind de acel salariu?

Și mai am o întrebare dl Ministru… nu vreau să vă stric buna dispoziție, dar v-ați gândit vreodată cine vă plătește salariul?

Dacă NU ați făcut-o până acum, vă spun eu: acești antreprenori-babuini, adică NOI, dl Ministru.

Din impozitele și taxele – directe și indirecte pe care le plătim la bugetul Statului.

Asta după ce oameni precum dvs, FĂRĂ experiență practică, vin să ne spună NOUĂ CE este mai bine și CUM este mai bine.

MAREA diferență între noi și dvs. este că NOI NE ASIGURĂM ȘI PLĂTIM SINGURI SALARIILE, în schimb SALARIUL DVS. este PLĂTIT DE NOI.

Și în acest caz, ar trebui să existe un minim de respect.

Și ca să închei într-o anecdotă, dacă tot este la modă comparația cu animalele:

Regele albinelor – TRÂNTORUL, după un sezon, este izgonit din stup și își încheie viața murind de foame sau îngheț.

Făcând o paralelă – gândiți-vă ce poate păți și „REGELE” BABUINILOR și reflectați puțin înainte de a vorbi data viitoare.

 Cu „respect”,

O BABUINĂ-ANTREPRENOARE

4 COMMENTS

  1. Dragă Kristine Bago, păi cum credeți dumneavoastră că se va schimba ceva in România gheseft money? Nu aș vrea să vă dezamăgesc însă în condițiile în care au trecut peste 30 de ani de la mascarada din 1989, ni se spune în fiecare zi ca o mantra că facem parte din UE, NATO și alte farafastacuri sforăitoare, comunicatorii din instituții (dacă mai există în realitate) se exprimă: ” vă mulțumim că aveți încredere în instituția noastră “! Serios?…este instituția voastră? Păi numai la PCR se moștenește instituția, in demarcație ar fi corect să spună: vă mulțumim că aveți încredere în instituția pe care temporar o conducem! In fine,ar fi una dintre variante:))))))))))))))) …cum mulți nu au văzut clădiri,le vor pe toate când apucă și intră în ele.

    • Stimata babuina-antreprenoare, vad ca aveti cateva intrebari de bun simt in legatura cu c.v -ul savantului care conduce ministerul de finante. Incerc sa lamuresc catevacaspecte, asa dupa mintea mea de babuin. Scoala superioara de economie pe care a urmato cimpanzeul caciu nu era o universitate acreditata, fiind o postliceala cu taxe mari creeata de niste tovarasi pensionati si care nu elibera diploma de licenta. ( sunt multe astfel de ” universitati” particulare care sunt si azi fabrici de diplome care se adreseaza aproape exclusiv prostovanilor din lumea politica, cei incapabili sa poata absolvi o universitate de stat. Terminand cursurile economice la taxa, dupa un an, impins si de confratii din partid si de cei din u.m -ul unde sifona, cimpanzeul isi i-a licenta “la stat” tocmai pt a putea accede in functii mari , mult peste valoarea intelectului sau. La fel si masterul ,la care s-a inscris dupa alti 9 ani de analiza economica, …, ma apuca rasul. Va pup. Un alt babuin

  2. este obositoare lipsa unei dezbateri publice reale, care sa duc la plasarea unor competenti in functii publice, cu putere de decizie. pana cand nu vor raspunde pentru declaratiile si deciziile lor, ineptii ne vor sfida in continuare cu pensii, rente si alte averi nesimtit de speciale. Huooo!!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here