Mercedes Benz va produce primul model al noului brand EQ, electric, în fabrica din Bremen, până în 2020, informează un comunicat al companiei

0
1829
Mercedes Benz

Modelul de producţie va avea la bază modelul EQ, un autovehicul electric cu aspectul unui SUV Coupé, care a fost prezentat la Salonul Auto de la Paris 2016, în septembrie.

Autonomie de 500 kilometri

Cu o autonomie de până la 500 de kilometri, EQ este o parte a strategiei corporate pentru mobilitatea viitorului, exprimată de strategia CASE – Conectat, Autonom, Servicii Integrate şi Electric Drive, arată comunicatul.

10 modele până în 2025

Mercedes-Benz Cars îşi propune să aibă în portofoliul său peste zece autovehicule în întregime electrice până în anul 2025. Noile autovehicule electrice pot fi construite în cadrul reţelei globale de producţie existente, cu fabrici pe patru continente. „În cadrul procesului de producţie, lucrăm intens la pregătirea ofensivei noastre electrice. În acest context, estimăm că putem produce autovehicule electrice în toate fabricile Mercedes-Benz Cars. Am început deja pregătiri intense în Bremen. În general, noua noastră organizare în procesul de producţie a devenit extrem de flexibilă, ceea ce ne permite să reacţionăm rapid în cazul creşterii cererii clienţilor”,declară Markus Schäfer, membru al Consiliului de administraţie al diviziei Mercedes-Benz Cars, responsabil pentru producţie şi Supply Chain Management.

Automobil fuel-cell

Portofoliul de produse al fabricii din Bremen este format în prezent din zece modele diferite. Pe lângă autovehiculele convenţionale cu motoare cu ardere internă, hibrizii plug-in ai Clasei C şi GLC ies, de asemenea, de pe linia de producţie. În plus, GLC F-Cell – primul autovehicul fuel-cell din lume cu tehnologie plug-in – va fi produs în Bremen.Bateria pentru noul autovehicul electric va fi dezvoltată de către filiala Daimler ACCUMOTIVE şi produsă în Kamenz (Saxonia).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here