Mecanismul sifonării banilor publici din Primăria lui Firea către niște firme aflate 100% sub controlul oamenilor ei

0
1421

Consilierul general din partea PNL, Ciprian Ciucu, susține că primarul PSD al Capitalei, Gabriela Firea a pompat anul acesta 189 de milioane de euro în cele 22 de firmele ale Primăriei Generale care sunt administrate de apropiații ei și că anul viitor suma va fi de cel puțin două ori mai mare.

Într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, consilierul general Ciprian Ciucu, fost președinte al Consiliului Național de Integritate, susține că primarul general al Capitalei Gabriela Firea a suplimentat bugetul celor 22 de firme ale Primăriei Capitalei, înființate de câteva luni, ca să direcționeze banii către salariile angajaților, și nu spre lucrări de anvergură.  Liberalul e convins că anul viitor jumătate din bugetul Primăriei Municipiului București va ajunge tot la respectivele companii.

„Am stat de vorbă cu Cătalin Deaconescu pe noile modificări din aria firmelor lui Firea (bine, sunt asumate de ea, dar sper că nu vă închipuți că tot acest plan de preluare pe termen lung și acaparare a bugetului Bucureștiului îi aparține. Toate schemele sunt mult peste nivelul ei de compență). Cu cele aproape 59 milioane Euro ce vor fi date acum, adăugate la cele 130 milioane de Euro pe care le-a dat în septembrie, ajunge la cca. 189 de milioane de euro pompate către firmele administrate de oamenii lor. Atenție, nu a făcut investițiile, dar direcționează 20% din bugetul pe 2017 către aceste firme.

Că să fie clar: a ales să finanțeze cheltuieli curente și alte structuri de salariați în loc să bage banii în lucrări și proiecte de infrastructură (trafic, risc seismic, termoficare). Lăsăți-mă să vin cu o profeție: cca. 50% din bugetul PMB va ajunge în 2018 pe mâna firmelor lui Firea” a scris Ciucu pe pagina sa de Facebook.

Dar asta nu e tot, consilierul spune că una dintre firmele Capitalei se apucă și de prestat servicii.

„Și un mare bonus: CM Medicală primește, pentru prima dată, și majorare de capital și împrumut ( 6 milioane + 6 milioane) DAR (un mare dar!) își schimbă linia de bussines, de la administrare clădiri spitale în telemedicină – îngrijire la domiciliu! Adică era greu să facă infrastructură medicală (clădiri, echipamente) și probabil vor subcontracta furnizori care să ofere servicii de îngrijire la domiciliu. Sper să nu selecteze acei furnizori așa cum îi selecta și CNAS-ul, de ajunseră șefii și șefuleții ăia la DNA pentru decontări fictive…Dați mai departe, este extrem de important că aceste lucruri să se știe!”, arată consilierul în postarea sa de vineri seara.

Într-un mesaj postat anterior, Ciprian Ciucu spunea și că primarul genera Gabriela Firea s-a ocupat tot anul de distracții, cheltuind sume uriașe pe așa ceva.

„Aşa, pentru comparație, ca să înțelegem despre ce vorbim… Vă dați seama că Gabriela Firea a tocat pe spectacole și concerte o sumă mai mare decât bugetul Piteștiului? Iar Piteştiul nu-i oraş sărac…Gabriela Firea, vă spun: aşa cum a rămas Videanu în conştiința publică cu bordurile, aşa veți rămâne şi dvs. cu spectacolele şi concertele multe și scumpe”, atrage atenția consilierul liberal.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here