Marian Crușoveanu, deputat: „Unii au căutat, cu orice preț, să amâne anularea taxei de pod”

0
2459
Alternativa Techirghiol, eliminarea taxei pentru traversarea podurilor peste Dunăre și un nou nod rutier la Medgidia sunt numai câteva dintre proiectele care ar îmbunătăți viața locuitorilor din Constanța, dar și a turiștilor. Sunt proiecte anunțate de mai multă vreme. Despre stadiul lor am vorbit cu Marian Crușoveanu, deputat PNL, membru în Comisia pentru Transporturi și Infrastructură.

Referitor la taxa de pod, chiar dacă anumite persoane binevoitoare au pus umărul la blocarea acestui proiect, am pregătit o serie de demersuri noi, prin care să îi putem convinge pe cei care pun piedici că demersul este unul cât se poate de necesar. De curând, am adresat agenților economici din Dobrogea, alături de președintele filialei Bogdan Huțucă, inițiatorul legii pentru eliminarea taxei de pod, o scrisoare, prin care ceream sprijin în demersul nostru, astfel încât să putem întări și mai mult argumentele privind eliminarea taxei de pod în fața celor care pun piedici acestui proiect legislativ. Personal, sunt dezamăgit de faptul că unii au căutat, cu orice preț, să amâne acest proiect. În aceeași măsură, consider o realizare faptul că agenții economici și toți cei care plătesc această taxă au înțeles că este una abuzivă și trebuie eliminată. Vom continua această luptă pe toate planurile și vom aduce toate argumentele necesare ministrului transporturilor, în vederea grăbirii procesului de eliminarea a taxei de pod.”, a spus acesta.

În ceea ce privește Alternativa Techirghiol, proiectul nu a mai fost prins în PNRR, dar deputatul spune că, din discuțiile purtate, atât în mod oficial, cât și neoficial, se află pe agenda de lucru a Ministerului Transporturilor.

Din ceea ce știu, este inclus în Programul Operațional Transport 2021-2027. De asemenea, în acest program vor fi incluse, cu siguranță, și alte proiecte din domeniul transporturilor, pentru județul Constanța. Ca parlamentar, membru al Comisiei de Transport și Infrastructură din cadrul Camerei Deputaților, urmăresc cu mare interes toate proiectele pe aceste domenii care fac referire la Dobrogea. De aceea, adresez constant întrebări și interpelări, atât miniștrilor de resort, cât și instituțiilor care urmează să implementeze aceste proiecte. De fiecare dată, îndată ce există o informație nouă, comunic în spațiul public.”, a precizat.

Acesta a subliniat că prin PNRR va fi finanțată pista de bicicliști Euro Velo 6, care ajunge din județul Constanța până la Oceanul Atlantic. Practic, țara noastră va fi conectată la rutele europene de velo.

Apreciez că în ultima vreme, pe acest subiect au apărut mai multe știri în spațiul public, mai ales că anul trecut, când studiam PNRR, acest subiect era tabu pe plan local. Rămâne la latitudinea autorităților locale din Constanța și Tulcea să facă presiuni asupra Guvernului României, pentru ca acest proiect să fie realizat. Din demersurile făcute anul trecut pe acest subiect, am putut afla că Euro Velo este prins în PNRR, ceea ce invită la implicare și la demersuri substanțiale, astfel încât să ne putem conecta țara la rețeaua europeană de ciclism, pentru ca astfel să încurajăm o ramură nouă și destul de populară în vestul Europei, cea de cicloturism.”, a spus Crușoveanu.

În ceea ce privește nodul rutier din Medgidia, CNAIR a avansat deja demersurile pentru realizarea acestui proiect și există deja progrese substanțiale. Proiectul este într-un stadiu avansat și există certitudinea că se va realiza în perioada următoare.
Este una din promisiunile făcute de către PNL, împreună cu primarul Medgidiei, în campania electorală și mă bucur că, în urma demersurilor, atât al administrației locale, cât și prin prisma activităților parlamentarilor PNL de Constanța, acest proiect intră în linie dreaptă. Investițiile din ultimii ani din Medgidia reprezintă cel mai important argument pentru ca acest proiect să fie realizat cât mai repede, pentru că impactul său este în beneficiul municipiului Medgidia, dar și al întregului județ CONSTANȚA.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here