Mareea, datorii de 18 milioane de lei

0
3577
Mareea
Problemele financiare ale agenţiei de turism „Mareea”, cea care şi-a anunţat insolvenţa la sfârşitul săptămânii trecute, nu erau o noutate pentru autorităţi. Președintele ANT vorbește de zvonuri, nu de date certe!!!
După problemele agențiilor de turism se nasc mai multe întrebări. Poliţa de asigurare care ar trebui să acopere pagubele în cazul insolvenţelor agenţiilor de turism este derizorie. Chiar şi aşa, jumătate dintre cele 3.200 de societăţi de profil care funcţionează în România nu au făcut nici măcar dovada acestei plăţi.
Președintele ANT vorbește de zvonuri

Mai grav este însă lipsa de implicare a autorităților. Problemele agenţiei Mareea nu sunt o surpriză pentru autorităţi. Nu s-a luat, însă, nicio măsură. Anul trecut, datoriile firmei ajunseseră la 18 milioane de lei. Anca Nedea, preşedintele ANT: „Zvonuri legate de problemele lor, cu cashflow-ul, existau de patru ani de zile, dar nu au fost confirmate niciodată.”

Iată datele societății

Agenţia Mareea Comtur (2015)

Profit: 768.000 lei

Afaceri: 66 milioane lei

Datorii: 18 milioane lei

sursa: Ministerul Finanţelor 

Control pe 23 august

Abia pe 23 august Autoritatea Naţională din Turism a început un control la Mareea, în urma unei sesizări depuse de un client. Reprezentanţii ANT spun că patronii i-au asigurat atunci că îşi vor rezolva probleme financiare printr-un credit. Nu s-a întâmplat aşa, iar compania a continuat să vândă vacanţe. 

Paşi pentru recuperarea banilor

– în 15 zile turistul poate solicita agenţiei rambursarea sumelor plătite

– în următoarele 5 zile trebuie informată compania de asigurare

– agenţia are termen 15 zile pentru a înapoia banii

– dacă agenţia nu plateşte, turistul depune un dosar la compania de asigurare

– despăgubirea se plăteşte în 30 de zile

Ca să îşi poată recupera banii, turiştii păgubiţi trebuie, mai întâi, să meargă la sediul agenţiei de turism. Au la dispoziţie 15 zile pentru a cere rambursarea sumelor achitate. Dacă nu îşi primesc banii, clienţii trebuie apoi să-şi depună dosarul la compania care a asigurat agenţia de turism. Dosarul trebuie să conţină cererea de despăgubire însoţită de documentele justificative.

Mareea

turişti păgubiţi – 1.100

prejudicii – 460.000 de euro

Genius Travel

turişti păgubiţi – 147

prejudicii – 136.000 de euro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here