„Marea Britanie nu va deveni un paradis fiscal, după Brexit” – Philip Hammond, Ministru de Finanţe

0
1722

Ministrul britanic de finanțe, Philip Hammond, încearcă să înlăture speculațiile potrivit cărora Marea Britanie ar putea deveni un paradis fiscal după plecarea din Uniunea Europeană, în ciuda faptului că zvonurile privind această ulterioară evoluţie, se înteţesc.

Hammond spune că nu există nicio intenție de reducere a impozitelor, cu mult sub media europeană, pentru ca Marea Britanie să rămână competitivă pe piaţă, după Brexit.

Comentariile sale, care au fost publicate în “Le Monde”, contrastează cu remarcile făcute în luna ianuarie, când acestea au fost percepute ca o amenințare subtilă de a folosi impozitul pe profit ca efect de levier în negocierile privind Brexit-ul.

În ultimul său interviu, publicat în „Le Monde”, Hammond are o abordare mult mai conciliantă, afirmând că: “Se spune adesea că Londra ar lua în considerare lansarea într-o concurență neloială în ceea ce privește reglementarea fiscală. Acesta nu este proiectul nostru sau viziunea noastră pentru viitor. Suma impozitului pe care îl ridicăm, măsurată ca procent din PIB, se situează în media europeană și cred că vom rămâne la acest nivel. Chiar și după ce va părăsi Uniunea Europeană, Regatul Unit va păstra acelaşi model social, economic și cultural.”

Mesajele mixte sau diferite, venite dinspre Londra, privind Brexit-ul, s-au înmulțit mai ales de când conservatorii aflaţi la guvernare și-au pierdut majoritatea parlamentară, la alegerile generale din luna iunie, anul curent.

Hammond, care a făcut campanie pentru ca Marea Britanie să rămână în Uniunea Europeană, înainte de referendumul care a avut loc anul trecut, este văzut ca un susținător al unui „Brexit moale”, lansându-se deseori în dispute cu colegii de cabinet care doresc o despărţire curată.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here