Managero.ro, noul model hibrid de recrutare pentru poziții de management

0
857

Managero.ro este primul site de recrutare exclusiv pentru poziții de management, lansat pe piața din România de către George Butunoiu și un grup de investitori. Acesta este o transpunere online a modului și instrumentelor de lucru cu care operează firmele de executive search, cele care fac recrutările pentru pozițiile de top management, a modelelor și standardelor internaționale în domeniu folosite până acum doar în recrutările clasice de nișă.

Ca model de business, Managero.ro este o combinație între recrutarea online (site de recrutare) și cea de executive search clasic, care acoperă activitățile ce nu vor putea să fie niciodată automatizate (analiza aplicațiilor, evaluarea și ierarhizarea profilurilor etc.). Ca poziționare, Managero ocupă o nișă neacoperită (sau acoperită incomplet și superficial – cel puțin pentru moment) între Linkedin, site-urile obișnuite de recrutare de volum și activitatea clasică a firmelor de executive search. O descriere detaliată a acestei poziționări poate să fie găsită în articolul „Viitorul recrutării pentru pozițiile de management”, precum și în numeroasele altele din secțiunea de articole a Managero.ro.

Acest nou model hibrid de recrutare pentru pozițiile de top combină avantajele fiecărei metode (online, anunțuri de recrutare, direct search), putând conduce la o reducere a costurilor pentru angajatori și cu 70%, la rezultate similare cu cele ale activitatilor de executive search clasice, tradiționale, permițând astfel accesul la servicii profesioniste de recrutare pentru poziții de management unui număr incomparabil mai mare de companii, care până acum nu își puteau perimte serviciile clasice destul de scumpe.

Pe site-ul Managero.ro sunt postate anunțuri de recrutare pentru poziții de management cu salarii începând de la 1,500€ net/ lună, la care se adaugă alte beneficii. Nu pot fi găsite CV-uri pe site, doar angajatorii care pun anunțurile văd CV-urile candidaților care aplică la jobul lor. Orice angajator și firmă de recrutare poate să posteze anunțuri de recrutare pe platforma Managero.

Site-ul fiind în faza inițială de lansare pe piață, anunțurile sunt postate gratuit. Mai mult, Managero asigură și promovarea lor gratuită, în această etapă, asistență în redactarea anunțurilor și chiar suport gratuit în analizarea și evaluarea candidaturilor, la cerere. Începând cu lunile aprilie sau mai, aceste servicii vor fi plătite.

Site-ul Managero.ro este complex, și era de așteptat să fie astfel, pentru că procedurile de recrutare pentru pozițiile de management sunt incomparabil mai lungi, mai detaliate și mai precise decât cele pentru pozițiile mai joase, necesită mai mult timp pentru parcurgerea lor, mult mai multă atenție și concentrare, și, nu în ultimul rând, un monitor mai mare și cu rezoluție bună. De aceea nici nu permitem postarea anunțurilor sau aplicarea de pe telefoanele mobile.

Configurarea CV-urilor, a mesajelor (scrisorilor) de intenție și a autoevaluării la standardele Managero (diferite limbi, formate etc) poate să dureze mai multe ore, însă odată construite la nivelul de precizie și de detaliere impus de cerințele angajatorilor pretențioși la acest nivel, ele pot să fie descărcate și folosite și dincolo de platforma noastră.

La fel, construirea unui anunț de recrutare conform recomandărilor Managero durează mai mult decât postarea pe oricare alt site, însă și efectul asupra cititorilor este incomparabil mai puternic. În cazul anunțurilor de recrutare folosim, de fapt, tehnica de combinare a anunțurilor de recrutare cu advertisingul corporate, fiindcă anunțurile de pe Managero arată ca adevărate reclame pentru angajator, cu numeroase fotografii și documente atașate, informații detaliate etc. Obiectivul este ca acestea să transmită o imagine a angajatorului și informații despre el cu mult dincolo de ținta propriu-zisă a anunțului de recrutare.

Managero are și o secțiune separată de articole cu focus pe recrutarea pentru poziții manageriale (CV-urile, interviurile de angajare, discriminarea etc.), dar și pe alte teme adiacente din domeniul resurselor umane, în general.

Standardele Managero

Managero.ro are ca obiectiv declarat să introducă și să impună pe piața din România trei standarde legate de recrutarea pentru pozițiile de management:

Formatul Managero de CV pentru pozițiile manageriale, foarte detaliat și precis, structurat exact după cerințele angajatorilor din marile companii și ale firmelor de executive serach de top.
Sistemul de Clasificare Managero (SCM) a profilurilor manageriale – un sistem de (auto)evaluare și de clasificare ce poate să fie folosit pe scara largă de către orice companie și organizație pentru evaluarea și clasificarea angajaților, cu mult dincolo de procesul de recrutare.
Modelul hibrid de anunț de recrutare – advertising, foarte detaliat și precis și el, care atrage incomparabil mai mulți aplicanți, pe de o parte, dar folosește și la promovarea imaginii angajatorului pe piață, în general.

O descriere detaliată a acestor modele și a avantajelor standardizării poate să fie găsită în diverse articole de pe site (Standardul de CV pentru pozițiile manageriale, Standardul Managero pentru clasificarea profilurilor manageriale etc.), dar pot fi deduse cu ușurință și din lucrul direct pe site.

Aprecierile din partea candidaților au depășit toate așteptările, confirmarea cea mai clară venind din faptul că unii dintre ei au început să folosească CV-ul construit pe builderul Managero și Autoevaluarea SCM și în afara platformei, la aplicările directe.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here