În prezent, în România, sunt vacante mai mult de 3.000 de joburi în IT

0
5553

Într-un studiu de piaţă realizat de eJobs se arată că angajatorii din domeniul IT oferă salarii atractive, raportat la veniturile ce pot fi obţinute în alte domenii, dar mai mici decât cele din statele vecine.

Cele mai mari salarii din regiune pentru cei care lucrează în IT le încasează specialiştii din Estonia, a căror medie salarială netă este de 1.567 de euro pe lună, potrivit comparatorului salarial Paylab, lansat în România de eJobs.ro. Sunt urmaţi de cei Slovenia, cu 1.341 de euro lunar, cei din Cehia, cu 1.289 de euro şi cei din Slovacia, care câştigă, în medie, 1.159 de euro.

Bogdan Badea, CEO eJobs România:

”IT-ul este, fără îndoială, unul dintre cele mai fierbinţi domenii ale ultimilor ani. Nu doar din perspectiva numărului tot mai mare de opţiuni pe care le au candidaţii, ci şi datorită faptului că IT-iştii au devenit şi cel mai bine plătiţi angajaţi din România, depăşind domenii care în mod tradiţional erau recunoscute pentru salariile mari pe care le ofereau. Mă refer aici la banking, avocatură sau servicii financiare. Cu toate acestea, IT-iştii români câştigă mai puţin decât colegii lor din alte ţări din regiune, diferenţele fiind, în unele cazuri de la simplu la dublu, cum este cazul Estoniei, spre exemplu, unde salariul mediu net al unui IT-ist este de 1.567 de euro.”

Mai puţin de 1.000 de euro lunar mai câştigă doar specialiştii din Croaţia (990 de euro) şi cei din Serbia (816 euro). ”Interesant este faptul că Bulgaria ne depăşeşte sensibil, cu un salariu mediu net de 1.027 de euro pentru industria IT, în condiţiile în care, în general, aceasta era una dintre puţinele ţări cu salarii mai mici decât ale noastre”, adaugă Bogdan Badea. La un nivel foarte apropiat se află Ungaria, cu o medie netă raportată de 1.010 euro, pe lună.

Numărul tot mai mare de joburi în IT, perspectivele de avansare rapidă, dar şi pachetele salariale şi extrasalariale sunt principalele motive pentru care acest domeniu a intrat, în ultimii doi ani pe primele locuri în topul celor care strâng, de la lună la lună, cel mai mare număr de aplicaţii din partea candidaţilor. Astfel, în prima jumătate a anului au fost înregistrate peste 500.000 de aplicări pentru joburile din IT.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here