Măciuca britanică și duhoarea din justiția mioritică

0
607

Justiția britanică, recunoscută mondial pentru independența și imparțialitatea sa, i-a dat celei din România o măciucă zdravănă după cap! S-a întâmplat la sfârșitul acestei săptămâni, într-un dosar celebru, mediatizat la nivel planetar. Înalta Curte din Londra a anulat ordinul de extrădare a omului de afaceri Puiu Popoviciu, condamnat definitiv la noi pentru fapte de corupție. Ar fi fost bine dacă sentința magistraților britanici s-ar opri aici. Doar că ea merge mai departe și descrie negru pe alb că lui Popoviciu i s-au încălcat profund drepturile, iar instanța din România a fost coruptă!

Haideți să analizăm puțin dincolo de cazul Popoviciu. Știu că, fiind un miliardar, omul nu poate fi iubit de către mulți români. Așa suntem noi, poate pentru că suntem un popor prea sărac, nu-i avem la suflet pe cei bogați. Pe undeva e de înțeles. Citind aceste rânduri, sunt convins că unii vor spune: „Normal că justiția britanică i-a dat dreptate, fiindcă e miliardar”.

Ei, fix despre partea asta vreau să vorbim. La englezi nu e ca la noi! Nu veți vedea ca în ultimii 50 de ani,  la ei să fie scoși magistrați în cătușe, să descindă mascații la 6 dimineața sau să fie prinși judecători cu spăgi pitite prin robe. Fiindcă, DA, și o spun cu năduf, ăia sunt ALTFEL!

Vă voi spune ceva ce nu a scris nimeni din presa mioritică, după sentința-bombă dată în cazul Puiu Popoviciu. Procesul acestuia s-a judecat la High Court of Justice (Înalta Curte de Justiție), iar președintele completului a fost Lord Justice Timothy Holroyde. Despre personajul acesta găsiți sute de referințe pe Internet. Cine este, ce a făcut și cum a ajuns el „lord de justiție” în Marea Britanie. Asta nu e unul căruia să-i vâre inculpații pe sub „sutana” de magistrat plicuri cu bani. Sau să-i facă cineva plăți în off-shore-uri, pentru a câștiga sentințe favorabile. Și bomba abia acum vine. Holroyde a fost exact același personaj care a respins solicitarea de azil și a decis extrădarea lui Alexander Adamenscu, fiul celebrului miliardar român. S-a întâmplat anul trecut. Deci nici măcar de simpatie față de românii bogați din România și fugiți în țara sa nu îl putem acuza pe lordul din justiția britanică.

Acum că ne-am lămurit cum stau lucrurile la englezi, haideți să ne întoarcem în haznaua de justiție de la noi. Știu, acum vor sări magistrații mioritici să mă acuze că le aduc atingere profesiei și le știrbesc autoritatea. Cunosc placa.. Însă bocetele lor mă lasă rece, atâta vreme cât în ultimii 30 de ani ei n-au fost în stare să-și pună singuri ordine în breasla lor. E normal ca lumea să-i vadă pe toți la fel, cand mereu avem dovezi clare despre putregaiul din Justiție, despre corupția de acolo și, cel mai grav depre ramificațiile securistice de acolo. Si, da, am proprietatea termenilor. Duhnește a securism în justiție, mai ceva ca putoarea gunoaielor din parohia lui Clotilde Armand.

Poate ar fi cazul să vă treziți și să vă puneți singuri ordine în breaslă, domnilor magistrați! Să eliminați și să marginalizați ticăloși precum judecătorul Corneliu Bogdan Ion Tudoran de la Curtea de Apel, „bolnavul psihic” inventat peste noapte, după ce i s-a făcut primul doar penal. Sau să le dați cu flit procurorilor slugarnici care vă sugerează cum trebuie soluționat un dosar sau altul, doar pentru că așa ar fi zis „Pădurea”. Și apropo de asta, poate ar fi timpul ca securiștii din păduri, pensionați sau încă activi să-și vadă de treaba lor și să lase Justiția în pace. Fiindcă altfel e groasă. Nu doar că s-au prins toți românii cât de terfelită și coruptă e justiția noastră, dar ne fac de bășcălie și ăia din afară. Și ca să vă convingeți, luați presa din afară, aia pe care n-o controlați voi, dragi securiști și vedeți cam ce reacții sunt după sentința pe cazul Popoviciu! Poate făcând asta, o să vă dea și vouă de gândit și îi lăsați pe blegii din politică să dea odată legea răspunderii magistraților, așa cum trebuie!

Citeste mai mult pe jurnalist.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here