MACII ROȘII – Sărbătoarea verii la P.A.V.E.L

0
1842
MACII ROȘII – Sărbătoarea verii la P.A.V.E.L

Conform statisticilor Ministerului Sănătății, aproximativ 5.000 de copii suferă de cancer în România și anual sunt diagnosticate 500 de cazuri noi. Cancerul este a doua cauză de deces în țara noastră, pentru intervalul de vârstă 4-15 ani. În cazul adulților, peste 78.000 de noi cazuri de cancer apar anual iar 50.000 de pacienți adulți mor din cauza maladiilor oncologice.

Autoritățile abordează insuficient problematica și nevoile pacienților cu diagnostic oncologic. Pe lângă neputința sistemului sanitar de a oferi șanse egale la tratament (lipsa de specialiști, lipsa de medicamente, aparatură medicală, etc.), atragem atenția asupra numărului scăzut al serviciilor psiho-sociale adresate acestei categorii a populației, atât în perioada tratamentului cât și post-tratament. Afecțiunea oncologică afectează foarte multe aspecte ale vieții unui pacient, de aceea copiii, tinerii, adulții bolnavi și familiile lor au nevoie de îndrumare, sprijin psihologic, social, educațional, material, momente de relaxare și respiro în timpul spitalizării, recuperare medicală în timpul tratamentului și posttratament și consiliere vocațională pentru o mai bună reintegrare socio-profesională după finalizarea tratamentului.

Asociația P.A.V.E.L. – asociația părinților cu copii bolnavi este una din cele mai implicate asociații de pacienți în domeniul serviciilor sociale pentru copii bolnavi de cancer sau alte boli asociate, asociație cu o activitate continuă în clinici pediatrice de peste 20 ani. În prezent, oferim gratuit servicii de asistență și consiliere psiho-socială, art-terapie și terapie prin arte combinate, terapie ocupațională, servicii de respiro în spital și în afara spitalului, recuperare medicală prin kinetoterapie, consiliere vocațională, școală de spital și consiliere juridică pentru pacienții oncologici și aparținători.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here