Ludovic Orban atacă proiectul de buget: „Cifrele sunt puse din burtă”

0
691

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat astăzi că cifrele din proiectul de buget pentru 2019 „sunt puse din burtă”, rata inflaţiei propusă de 2,8 % fiind „science fiction”, iar cursul leu – euro estimat la 4,67 lei fiind „o minicună gogonată”.

Comentând proiectul de buget pentru 2019, Ludovic Orban, a declarat:

„În condiţiile în care leul s-a prăbuşit, în condiţiile în care vor avea loc scumpiri în lanţ datorate creşterii costurilor cu energia electrică, cu gazul natural, evident că vom avea un puseu inflaţionist şi evident că rata inflaţiei propusă în acest buget de 2,8 la sută este science fiction, o minciună”.

Liderul PNL spune că, deşi cursul leu-euro era pe piaţă de 4.76 lei pentru un euro, în proiectul de buget s-a luat în calcul un curs mult mai mic.

„Cursul de schimb euro-leu, deşi era de 4.76, în proiectul de buget este stabilit un euro la 4,67 care este mai mult decât science fiction, este o minicună gogonată, pentru că tendinţa va fi în continuare de slăbire a leului”, a mai spus liderul PNL, conform News.ro.

În plus, liderul liberalilor afirmă că „o premisă falsă este şi creşterea economică de 5,5 la sută”.

„Nu poţi să îţi asumi o asemenea creştere, în condiţiile în care toate prognozele făcute de instituţii internaţionale de prestigiu indică o creştere de maxim 4 %, deşi cel mai probabil această creştere economică nu va depăşi 3,5 %. Cifrele sunt puse din burtă”, a mai spus Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here