Lucrările de construcții din România au avut, în al doilea trimestru al acestui an, al doilea mare declin din Uniunea Europeană

0
1224

Comparativ cu trimestrul anterior, scăderea a fost de 2,5%.

Cel mai mare declin trimestrial, de 5,7%, a fost înregistrat în Bulgaria, în timp ce, la nivelul UE, lucrările de construcții s-au majorat cu 1,2% față de primul trimestru.

În iunie, lucrările de construcții din România au scăzut cu 0,8% față de luna anterioară, al treilea mare declin la nivelul UE. Cele mai mari scăderi lunare în construcții, de 5%, respectiv 3,2%, au fost în Slovenia și Germania, în timp ce, la nivelul UE, a fost înregistrată o creștere de 0,6%.

Statele membre cu cel mai puternic avans al lucrărilor de construcții, în ritm lunar, au fost Ungaria (7,2%), Slovacia (4,5%)  și Franța (3,8%).

Față de iunie 2017, lucrările de construcții din România au avut avut o evoluție pozitivă, crescând cu 2,7% – ritm egal cu media de creștere la nivelul blocului comunitar. Totodată, față de trimestrul al doilea din 2017, lucrările de construcții au avansat în aprilie-iunie cu 2,3%. În UE, creșterea față de același trimestru al anului precedent a fost de 2,7%.

Cifrele, din analiza Eurostat, sunt ajustate în funcție de factorii sezonieri.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here