LKQ Europe demonstrează o performanță impresionantă pentru întregul an 2021 cu o creștere bună la capitolul venituri și marje EBITDA pe segmente

0
533

Creșterea veniturilor pentru întregul an de 10,4 % până la 6,1 miliarde de dolari, marja EBITDA fiind la 10,2 % în segmentul european

LKQ Corporation (Nasdaq: LKQ), compania-mamă a LKQ Europe, a raportat ieri rezultatele pentru trimestrul patru și întregul an 2021, iar acestea reflectă progresul continuu în ceea ce privește programul de excelență operațională al companiei și inițiativele strategice.

„Am obținut rezultate solide în cel de-al patrulea trimestru realizând un final de an în forță. În ciuda faptului că ne-am confruntat cu impedimente semnificative în cadrul lanțului de aprovizionare, cu lipsa forței de muncă și cu presiuni din punctul de vedere al inflației, am realizat cel mai profitabil an din istoria companiei. Doresc să le mulțumesc echipelor noastre globale pentru că au obținut rezultate în ceea ce privește inițiativele strategice în 2021, axându-se pe creșterea profitabilă a veniturilor, extinderea sustenabilă a marjei și generarea unui flux sporit de numerar”, a menționat Dominick Zarcone, Președinte și Director Executiv al LKQ Corporation. „Generarea unui flux de numerar solid și continuu ne-a permis să ne menținem politica de alocare echilibrată a capitalului, iar printr-un program de recumpărare a acțiunilor și plată inaugurală a dividendelor trimestriale, am returnat acționarilor 950 milioane de dolari în 2021.”

Veniturile globale ale LKQ Corporation aferente celui de-al patrulea trimestru din 2021 au fost de 3,2 miliarde de dolari, înregistrând o creștere de 7,9 % în comparație cu 3,0 miliarde de dolari în trimestru patru al anului 2020. Veniturile pentru întregul an 2021 au fost de 13,1 miliarde de dolari, cu o creștere de 12,6 % comparativ cu cifra de 11,6 miliarde de dolari înregistrată pentru întregul an 2020.

Segmentul european al LKQ a înregistrat o creștere a veniturilor de 4,4 %, până la 1,5 miliarde de dolari în trimestrul patru din 2021, comparativ cu 1,4 miliarde de dolari în trimestrul patru din 2020. Marja EBITDA pe segment pentru trimestrul patru a fost 8,9 %.

Veniturile LKQ Europe pentru întregul an 2021 au fost de 6,1 miliarde de dolari, cu o creștere de 10,4 % comparativ cu cifra de 5,5 miliarde de dolari înregistrată pentru aceeași perioadă a anului 2020. Marja EBITDA pe segment pentru întregul an a fost 10,2 %.

„Suntem foarte încântați de rezultatele pentru 2021. După un trimestru patru în forță, echipa LKQ Europe a obținut, de asemenea, o performanță impresionantă pentru întregul an. În pofida provocărilor actuale din piață, am reușit să creștem în continuare veniturile și marjele EBITDA pentru segmentul european. Cu toate acestea, incertitudinile au crescut semnificativ din cauza inflației ridicate persistente, a Covid-19, precum și din cauza provocărilor continue din cadrul lanțurilor globale de aprovizionare. Lucrăm în mod activ pentru a atenua creșterile de costuri prin inițiative în ceea ce privește prețurile și măsuri pentru creșterea productivității. În prezent, suntem încrezători că vom satisface așteptările ridicate ale clienților și investitorilor noștri și în 2022. Ne dorim să continuăm să creștem, în special în Europa de Est și de Vest.” a declarat Arnd Franz, Director Executiv al LKQ Europe.

„Suntem foarte mulțumiți și de rezultatul din 2021 în LKQ CEE. Alături de proiectul enorm de finalizare a fuziunilor companiilor noastre sub marca LKQ atât pe piețele cehe, cât și pe cele slovace, am reușit să ne consolidăm și mai mult poziția de numărul unu în ambele țări. și depășim piețele în vânzări și marje EBITDA. Vedem noi provocări în anul curent cu COVID, inflație, lanțul de aprovizionare și lucru activ pentru a ne îmbunătăți eficiența. Suntem încrezători că anul acesta va fi din nou un an de succes”, a susținut Andras Lorincz, CEO al LKQ Europa Centrală și de Est.

Informații despre LKQ Europe

LKQ Europe, subsidiară a LKQ Corporation, cu sediul social în Zug, Elveția, este distribuitorul principal pe piața post-vânzare pentru autovehicule, utilitare comerciale și vehicule industriale din Europa. În prezent are aproximativ 26.000 de angajați și o rețea de peste 1.000 de sucursale și un venit de 6,1 miliarde de dolari în 2021. Organizația aprovizionează aproximativ 100.000 de ateliere independente în peste 20 de țări din Europa.

Grupul include Euro Car Parts, LKQ Fource, RHIAG Group, Elit, Auto Kelly și STAHLGRUBER Group, precum și o companie specializată în reciclare, Atracco. LKQ deține de asemenea participații minoritare în cadrul Grupului Mekonomen.

Pentru mai multe informații, înregistrarea audio cu privire la veniturile pentru trimestrul patru, precum și pentru a vizualiza prezentarea aferentă, accesați www.lkqcorp.com în secțiunea Relații cu investitorii.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here