Lira a scăzut sub valoarea de 1,22 dolari, după ce a înregistrat o mulțime de rezultate slabe

0
1526
Lira a scăzut sub valoarea de 1,22 dolari, după ce a înregistrat o mulțime de rezultate slabe

Marţi, lira sterlină a coborât sub pragul de 1.22 dolari, pentru prima dată de la mijlocul lunii ianuarie, investitorii reacţionând mai rău decât au făcut-o la aflarea previziunilor privind prețurile de vânzare cu amănuntul şi cele de vânzare ale locuinţelor. Aceştia așteaptă o viitoare dezbatere crucială, în Camera Lorzilor, care ar putea schimba cursul procesului de ieşire al Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Prima lovitură a venit după publicarea noilor cifre, de către British Consortium of Retailers (CRB), care arată că preţurile de vânzare cu amănuntul, ale produselor non-alimentare, au scăzut, în primul trimestru, până în luna februarie, cu 0,4%. Acest lucru nu s-a mai întâmplat din anul 2011.

Moneda Marii Britanii a primit o nouă lovitură, după ce datele preconizate de Halifax’s House Price Index au arătat o scădere a preţurilor de vânzare ale locuinţelor.

Ca urmare a acestor scăderi, lira sterlină a coborât cu aproximativ 0,4%, fiind tranzacţionată la valoarea de 1.2193 dolari, specialiştii considerând că, în aceste condiţii, dezbaterea din Camera Lorzilor este iminentă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here