Lira a scăzut sub valoarea de 1,22 dolari, după ce a înregistrat o mulțime de rezultate slabe

0
1300
Lira a scăzut sub valoarea de 1,22 dolari, după ce a înregistrat o mulțime de rezultate slabe

Marţi, lira sterlină a coborât sub pragul de 1.22 dolari, pentru prima dată de la mijlocul lunii ianuarie, investitorii reacţionând mai rău decât au făcut-o la aflarea previziunilor privind prețurile de vânzare cu amănuntul şi cele de vânzare ale locuinţelor. Aceştia așteaptă o viitoare dezbatere crucială, în Camera Lorzilor, care ar putea schimba cursul procesului de ieşire al Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Prima lovitură a venit după publicarea noilor cifre, de către British Consortium of Retailers (CRB), care arată că preţurile de vânzare cu amănuntul, ale produselor non-alimentare, au scăzut, în primul trimestru, până în luna februarie, cu 0,4%. Acest lucru nu s-a mai întâmplat din anul 2011.

Moneda Marii Britanii a primit o nouă lovitură, după ce datele preconizate de Halifax’s House Price Index au arătat o scădere a preţurilor de vânzare ale locuinţelor.

Ca urmare a acestor scăderi, lira sterlină a coborât cu aproximativ 0,4%, fiind tranzacţionată la valoarea de 1.2193 dolari, specialiştii considerând că, în aceste condiţii, dezbaterea din Camera Lorzilor este iminentă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here