Licitaţii de 1,6 miliarde de euro la Autostrăzi, suspendate înainte de a fi depuse ofertele

0
923

Licitaţii pentru construirea unor şosele de mare viteză estimate la 7,6 miliarde de lei (1,6 miliarde de euro) apar ca fiind suspendate în platforma de achiziţii publice SICAP. Acestea au fost întrerupte înainte de a fi primite ofertele, iar în unele cazuri au fost depuse contestaţii.

Cele nouă licitaţii lansate de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), care în prezent sunt suspendate, vizează proiecte precum:

*tronsoanele 3 şi 4 din Drumul Expres Craiova – Piteşti (DX 12), cunoscut ca „Autostrada Ford”,

*centura Târgu Mureş,

*secţiunea tunelurilor pentru urşi din Autostrada Lugoj – Deva (A1),

*loturile 2 şi 3 din Autostrada de Centură Bucureşti Nord (A0 Nord),

*tronsoane din Autostrada Transilvania cuprinse între Nădăşelu şi Suplacu de Barcău

În toate cele nouă cazuri, procedurile au fost suspendate înainte de a fi primite ofertele. Spre exemplu, pentru tronsoanele din Autostrada Transilvania şi din Autostrada de Centură Bucureşti (A0), ofertele ar fi trebuit depuse în august, înainte de a fi suspendate licitaţiile. Licitaţiile în cazul cărora au fost depuse contestaţii vizează proiecte precum un lot din Autostrada de Centura Bucureşti Nord şi un tronson din DX Craiova – Piteşti.

Constructorii care au depus contestaţii reclamă în mare parte că nu li s-a răspuns la solicitările de clarificări. Rămâne de văzut când vor fi deblocate aceste licitaţii, având în vedere că în cazul unora există şi contestaţii, dar mai ales contextul politic instabil.

Toate detaliile pe:

https://www.economica.net/licitatii-de-1-6-miliarde-de-euro-la-autostrazi-suspendate-inainte-de-a-fi-depuse-ofertele_175432.html

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here