Lecţie de economie pentru PMB, nivelul pentru tâmpiţei (for dummies)”  

0
1305

Liberalul Ciprian Ciucu, consilier general în Primăria Capitalei, dezvăluie planurile Primarului General şi explică de ce acestea nu au logică.

Ciprian Ciucu, unul dintre cei mai vocali politicieni ai opoziției, a lansat un atac virulent la adresa primarului Gabriela Firea. Acesta consideră că modul în care primarul PSD a ales să rezolve problemele de la ELCEN este greu de catalogat.

Într-o postare pe o reţea de socializare, al cărui titlu este „Lecţie de economie pentru PMB, nivelul pentru tâmpiţei (for dummies)”,Ciucu dezvăluie planurile Primarului General şi explică de ce acestea nu au logică.

„Gigel are o firmă. Firma lui Gigel acumulează datorii multe (nu a mai investit, tehnologia e veche) şi nu le mai poate plăti. Firma lui Gigel intră pe mâna admnistratorului special, pus să găsească soluţii. Pentru că soluţiile nu apar, Gigel mai face o firmă. Cu firma asta nouă, Gigel cumpăra creanţa (dreptul asupra datoriei) pentru ca prima firmă a lui Gigel să nu mai mai fie executată silit pentru datoria iniţială. Atenţie, Gigel nu devine proprietarul firmei la care firma lui are datorii, ci doar devine dominant în consiliul creditorilor. Asta e soluţia administratorului… jenant”, scrie Ciucu.

„Acum, tineţi-vă bine: Gigel dă 270 milioane de euro (o sumă la care te ia ameţeala, echivantă a 1100 de autobze noi!) pentru a fi important la masa acelora care au împrumutat firma lui Gigel. Hmm… Acum înlocuţi “Gigel” cu PMB, condusă de geniul Gabi Firea şi ajutată de celălat geniu, administratorul judicar, care ia 50.000 euro pe lună ca să nu facă nimic şi care să vină cu astfel de soluţii idioate. Pe banii noştri”, îşi continuă argumentaţia politicianul liberal.

În finalul postării, Ciprian Ciucu dă toate explicaţiile necesare pentru ca toată lumea să înţeleagă contextul:

Legendă

– În rolul lui Gigel, Gabiela Firea (şi noi că plătim);

– Firma veche, RADET;

– Firma nouă, CM Energetica SA;

– Firma la care are datorii, ELCEN;

– Admistratorul Judiciar, Gheorge Piperea

Toate detaliile pe:

https://www.capital.ro/lovitura-devastatoare-pentru-firea-acuze-fara-precedent.html

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here