La şapte luni, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, a urcat cu 13%

0
643

Conform informaţiilor Institutului Naţional de Statistică, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, în termeni nominali, a crescut în primele şapte luni ale anului în curs, faţă de perioada similară din 2018, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 13%, respectiv cu 13,5%.

În luna iulie 2019, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a urcat, în termeni nominali, faţă de luna precedentă, atât ca serie brută cu 3,7%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,7%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a crescut, în termeni nominali, atât ca serie brută, cu 9,5%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 8,1%.

În primele şapte luni ale anului, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2018, în termeni nominali, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, a urcat, pe ansamblu, cu 13%, datorită creşterilor înregistrate de cifra de afaceri din: activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+23,7%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+16,6%), activităţile de transporturi (+9,4%), activităţile de comunicaţii (+5,2%) şi activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+1,3%).

În perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2019, comparativ cu perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2018, în termeni nominali, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut, pe ansamblu, cu 13,5%.

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna iulie 2019, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut cu 3,7% datorită creşterii cifrei de afaceri din: activităţile de transporturi (+10,3%) şi alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+0,9%). Scăderi au înregistrat: activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (-10,4%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (-0,5%) şi activităţile de comunicaţii (-0,3%).

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2019, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, s-a majorat pe ansamblu, cu 0,7%.

În iulie 2019, comparativ cu iulie 2018, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în termeni nominali, a crescut, pe ansamblu, cu 9,5%, susţinută de evoluţia cifrei de afaceri din activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+21,5%), alte servicii furnizate în principal
întreprinderilor (+12,5%), activităţile de transporturi (+6,1%) şi activităţile de comunicaţii (+3,1%).

Activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe au scăzut cu 9,7%.

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2019, comparativ cu luna iulie 2018, în termeni nominali, a crescut, pe ansamblu, cu 8,1%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here