La cererea lui Teodorovici, Senatul a amânat dezbaterea OUG 114, urmarea putând fi aprobarea tacită a acesteia

0
882

La solicitarea ministrului Finanţelor Eugen Teodorovici, care a motivat că au fost depuse mai multe amendamente la proiect, Comisia pentru buget-finanţe a Senatului a amânat dezbaterea OUG 114 în domeniul fiscal.

„Ce am primit până astăzi ca amendamente se află în analiza noastră la Ministerul de Finanţe şi la celelalte ministere. Am înţeles că s-au primit şi astăzi alte amendamente, şi acum două minute, înseamnă interesul este unul foarte mare. Propunerea noastră este următoarea, având în vedere că sunt foarte multe astfel de amendamente şi pentru a face o analiză aprofundată, este să scoatem de pe ordinea de zi acest punct, OUG 114, pentru a avea timpul necesar la nivel de Guvern. Şi doamna prim-ministru a anunţat şi ieri, va fi o discuţie pe fiecare sector în parte, atât pe cel bancar, cât şi cel de energie, comunicaţii, discuţie cu toţi actorii implicaţi unde vom discuta şi aceste propuneri de amendamente”, a declarat Eugen Teodorovici, în şedinţa Comisiei.

Senatorul PNL Florin Cîţu a spus, în Comisie, că amânarea dezbaterii duce la adoptarea tacită fără un studiu de impact. Termenul de adoptare tacită se împlineşte pe 1 martie.   În replică, Teodorovici a spus că adoptarea tacită nu va întârzia procesul adoptării.

„Faptul că se aprobă tacit în Senat, nu înseamnă că se întârzie cu ceva. Voinţă politică este pentru orice discuţie deschisă. Am spus-o şi eu şi doamna premier, colegii mei poartă discuţii pe fiecare sector în parte, şi dacă vor exista amendamente oe OUG 114 dar care respectă principiile atunci va fi modificată. Putem să agreăm între părţi amendamentele bune. Cum o s-o facem nu cred că e important. Vor fi discuţii, după ce vom avea o discuţie cu doamna premier, toţi colegii din Guvern pe acest sectoare şi într-un final sper să avem o poziţie clară şi dacă este cazul o adoptare a acestei OUG”, a explicat ministrul de Finanţe, citat de Mediafax.

Dezbaterea şi adoptarea raportului asupra proiectului pentru aprobarea OUG 114 a fost amânată de Comisia de buget pentru a doua săptămână consecutiv. Comisia economică a Senatului a avizat favorabil, marţea trecută, OUG 114.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here