Kodi Academy, o nouă platformă de educație alternativă în România

0
834

Având în vedere contextul actual, adaptarea conținutului educațional în mediul online pentru a-i atrage pe copii este extrem de importantă. Kodi Academy vine cu o alternativă ce se concentrează pe metodele de învățare experiențială ce includ beneficii precum accelerarea procesului de învățare, punerea teoriei în practică, creșterea nivelului de implicare a copiilor, precum și personalizarea programelor de învățare.

Considerată de specialiști ca fiind una dintre cele mai inovatoare metode de educație alternativă, învățarea experiențială îi ajută pe cei mici să-și analizeze activitățile prin procese de reflecție, evaluare și reconstruire pentru a învăța din propriile experiențe. Acest lucru presupune implicarea întregii persoane (intelect, emoții, simțuri) în procesul de învățare și dezvoltarea abilităților de explorare, inițiativă, independență, curiozitatea, dar și satisfacerea nevoilor de socializare specifice copiilor.

Cursuri online pentru copiii români din toate colțurile lumii

Toate aceste aspecte sunt înglobate în cursurile extrașcolare desfășurate live prin intermediul Kodi Academy, în care practicabilitatea informației este unul dintre pilonii cheie ce stau la baza procesului de învățare.

Cursurile sunt adaptate nevoilor specifice ale copiilor cu vârste între 6 și 12 ani și sunt bazate pe crearea de experiențe prin experimente și activități practice și sunt sprijinite de un psiholog specialist în consiliere vocațională.

Ce oferă Kodi Academy?

Oferta educațională este una vastă și cuprinde șase domenii:

  • Tehnologie (cursuri de programare, robotică și cybersecurity pentru copii)
  • Dezvoltare Personală (teatru și public speaking)
  • Artă & Digitalizare (fotografie & editare foto și video, creație muzicală, benzi desenate)
  • Științe (astronomie, știința corpului uman, știința experimentelor)
  • Viața pe Terra (geografie, istorie și ecosisteme).
  • Limbi Străine (limba spaniolă și limba engleză)

Pe lângă aceste cursuri, comunitatea beneficiază săptămânal de activități (care vin în completarea cursurilor) și includ evenimente cu specialiști din diverse domenii, sesiuni de dezvoltare personală și discuții cu psihologul academiei atât pentru cei mici, cât și pentru părinți pe diverse subiecte.

Încă din luna noiembrie a anului trecut la Kodi Academy s-au organizat 9 cursuri și peste 35 de evenimente online dedicate copiilor pe diverse teme ca educație rutieră, antichitate sau sesiuni de yoga și recunoașterea emoțiilor.

În perioada 12-19 ianuarie am pregătit o serie de demo-uri gratuite susținute de îndrumătorii noștrii. De asemenea, din 25 ianuarie vom începe un nou modul de cursuri, ce va dura cinci săptămâni și îi va introduce pe micii noștrii exploratori în lumea învățării experiențiale.

“Pentru că schimbarea este cuvântul de bază în lumea în care trăim, Kodi Academy și-a propus să îi ajute pe copii să descopere şi să cultive aptitudini relevante pentru viitor. Kodi Academy este locul unde aducem mai aproape de fiecare copil educația experiențială. Îndrumătorii noștri sunt asemenea unor ghizi care îi ajută pe cei mici să înțeleagă esența cursurilor. Îmbinând storytelling-ul cu experimentele, creăm un spațiu adaptat pe nevoile fiecărui copil în parte, menținând în același timp armonia grupului.” spune Cosmina Săndică, co-fondatoare Kodi Academy.

Pentru detalii, puteți completa un formular pe www.kodiacademy.com sau la adresa de e-mail [email protected].

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here