Judecătorul Tudoran, bolnav pentru procurori, sănătos psihic pentru a șofa

0
880

Un detaliu aparent nesemnificativ, neglijat probabil de fostul judecător Corneliu Bogdan Ion-Tudoran, demonstrează cât se poate de clar faptul că acesta și-a înscenat afecțiunile psihice și internările prin spitale doar pentru a se sustrage anchetei penale îndreptată împotriva sa de procurorii SIIJ.

Deși Ion-Tudoran și-a obținut diagnosticul de episod depresiv sever și tulburare cognitivă ușoară, drept pentru care i s-a interzis șofatul pe perioada administrării tratamentului psihotrop, acesta are în continuare permisul de conducere în buzunar. Situația este fără precedent. Căci, pe de o parte, medicii de la Sanatoriul de Nevroze Predeal l-au declarat grav afectat și i-au interzis șofatul, însă deținerea în continuare a permisului de conducere reprezintă în sine o dovadă că pacientul Tudoran este sănătos la „mansardă”.

Cum Ion-Tudoran stă din luna septembrie internat prin spitale de psihiatrie pentru a evita audierea în dosarul penal 1603/P/2019 motivând că traversează o gravă depresie, detaliul privind deținerea permisului de conducere perfect valabil poate determina procurorii să solicite nu doar punerea în discuție a diagnosticului fabricat, ci și punerea sub acuzare a medicilor complici.

Prevederile OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice sunt foarte clare în situația în care o persoană ce posedă permis de conducere se îmbolnăvește de o afecțiune psihiatrică. Articolul 22 din OUG 195/2002 conține prevederi foarte precise în acest sens, după cum urmează:

– In cazul în care unitatea de asistență medicală autorizată a stabilit că persoana este inaptă medical pentru a conduce un autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai, va comunica aceasta imediat poliției rutiere pe a cărei rază teritorială își desfasoară activitatea.

–  Permisul de conducere al persoanei care este declarata inaptă medical sau psihologic pentru a conduce autovehicule ori tramvaie se retrage de catre poliția rutieră și poate fi redobândit numai după încetarea motivului pentru care s-a luat această măsură.
– Avizul de apt sau inapt medical poate fi contestat doar pe baza unei expertize efectuate de instituțiile medico-legale, la solicitarea și pe cheltuiala părților interesate.

În lumina acestor prevederi concise, se pune întrebarea de ce Ion-Tudoran mai are încă permisul de conducere a cărei valabilitate expiră în 2026 și de ce încă mai șofează. Ori este perfect sănătos, iar deținerea permisului de conducere anulează concluziile medicilor plătiți să îl scoată dereglat psihic pentru a nu răspunde penal, ori aceeași medici sunt într-o gravă culpă penală, deoarece nu au anunțat Poliția Rutieră în sensul suspendării permisului șoferului Corneliu Bogdan Ion-Tudoran.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here