Judecătorul Ion-Tudoran, achiziții imobiliare nejustificate de peste 150.000 de euro. Case la munte și la mare plus un apartament secret nedeclarat

0
5121
sdr

În perioada în care activa în funcția de judecător la Curtea de Apel București, Corneliu Bogdan Ion-Tudoran a achiziționat, într-un interval de șase luni, între noiembrie 2014 și aprilie 2015, două imobile. Unul la munte, la Sinaia, altul la mare, la Neptun-Olimp. Comparând diferențele între economiile declarate, banii câștigați de el și soție, dar și retragerile din conturi, reiese foarte clar faptul că judecătorul Ion-Tudoran a plătit casele de la munte și de la mare cu bani nedeclarați, nefiscalizați. Din bănci a retras suma de 16.500 de euro, dar a făcut plăți de peste 150.000 de euro. Așadar, de unde au provenit banii?

De la soacra pensionară în vârstă de 86 de ani pe numele căreia a înmatriculat Fordul Mustang decapotabil? Exclus! Bătrâna are o pensie de 900 lei și datorii la întreținere. Sau banii investiți de Tudoran cu atâta grabă în imobiliare în 2014-2015 au provenit de la vreun inculpat cu dare de mână dornic să scape, cu orice preț, de pedepsele Codului Penal? Nu se știe dacă Ion-Tudoran a găsit pe stradă vreun portofel, vreun portmoneu, vreun portvizit cu bani. Însă este cunoscut faptul că, la data de 1 august 2014, judecătorul Corneliu Bogdan Ion-Tudoran a emis controversata încheiere 555/2014 din dosarul 14182/3/2014/a1 prin care i-a ridicat măsurile preventive lui Nicușor Constantinescu, fostul președinte al CJ Constanța. Aflat în SUA la tratament pentru cancer, Nicușor Constantinescu tocmai fusese fotografiat pufâind trabuc pe terasele cafenelelor din New York. Iar DNA voia, firesc, emiterea unui mandat de arestare. Noroc de bunătatea și înțelegerea judecătorului Ion-Tudoran, care i-a anulat lui Nicușor măsurile preventive. Știe și avocatul Dancu. Și știe bine!

Neconcordanțe penale

În anul 2013, în iunie, Ion-Tudoran declara că are un depozit bancar de 20.000 de euro. În 2014, în declarația de avere depusă în iunie, Tudoran avea aceiași 20.000 de euro, plus 61.000 de lei. De la această bază pleacă toate calculele.

La data de 5 noiembrie 2014, fiul cel mic, Tudor Ion-Tudoran, a cumpărat în Sinaia, în complexul Izvorul Dorului, apartamentul numărul 31 plus un garaj. Conform înscrisului de la ANCPI, proprietatea fusese evaluată anterior la suma de 101.300 lire sterline. Înscrierea apartamentului din Sinaia pe numele fiului cel mic, Tudor Ion-Tudoran (vezi extras informare ANCPI Sinaia), de profesie mediator, a fost una de fațadă. Căci acesta nu a avut niciodată suma necesară achiziției. Fapt ce îl poate verifica orice procuror.

Imobilul din Sinaia a fost intabulat pe numele fiului cel mic, Tudor Ion-Tudoran

După cinci luni distanță, la data de 15.04.2015, Ion-Tudoran a mai cumpărat în resortul Sara Sea View Olimp, un complex de lux din Neptun-Olimp, apartamentul cu numărul 82, plus boxa cu numărul 74. Această proprietate a trecut-o pe numele său și al soției, Doina Ion-Tudoran. Pentru imobilul din resortul Sara Sea View Olimp, Tudoran a achitat echivalentul sumei de 40.000 de euro. Nu în rate, nu prin credit. Ci cu banii jos.

Apartamentul de la mare a fost achiziționat în aprilie 2015
Complexul Sara Sea View, cu pază privată, piscină, locuri de joacă și parcare în care judecătorul Ion-Tudoran și-a cumpărat o proprietate. Pentru a fi vecin cu prietenul Florin.

Așadar, într-un interval de 5 luni (noiembrie 2014-aprilie 2015), familia Ion-Tudoran a plătit circa 150.000 de euro pentru proprietățile de la Sinaia și de la Neptun-Olimp. Dar din conturi, conform declarației de avere din iunie 2015, s-au scos doar 3.000 euro și 61.000 lei (echivalent a 13.500 euro). Adică 16.500 de euro. De unde diferența? Pentru că în acest interval familia judecătorului nu a vândut nimic, nu a primit vreo moștenire, nu a câștigat la loterie.

Minune! Tudoran cumpără case de peste 150.000 de euro, dar scoate din conturi doar 16.500 euro

Și dacă ar vorbi Nicușor Constantinescu?

Coincidență sau nu, în 2014, în august, Ion-Tudoran a luat o decizie controversată într-un dosar privindu-l pe fostul președinte al CJ Constanța, Nicușor Constantinescu. Tudoran a anulat atunci controlul judiciar instituit la cererea DNA față de Constantinescu. Fostul președinte al Consiliului Județean Constanța era atunci în SUA, la tratament, dar fusese fotografiat la o terasa în New York fumând trabuc. Și Nicușor Constantinescu ar fi făcut orice și ar fi dat oricât numai să nu fie pus la avion cu cătușe și trimis pachet în țară. Lucruri și fapte ce și le poate aminti și acum, mai ales că și-ar putea obține o îmbunătățire a situației sale judiciare.

Apartamentul secret, niciodată declarat

În plus față de apartamentul din Sinaia trecut fictiv pe numele fiului cel mic, de apartamentul din Neptun-Olimp și de casa din Dumitru Zosima, judecătorul Ion-Tudoran mai deține si un apartament nedeclarat în Bucuresti, strada Aviator Protopopescu nr 7, bloc C3, scara 1, ap 34. Conform unei notificari a unui furnizor de servicii, Corneliu Bogdan Ion-Tudoran era înregistrat ca titular și figura cu datorii la această adresă. Acest imobil nu a fost niciodată declarat de fostul magistrat.

Deși este titular, Ion-Tudoran nu și-a declarat niciodată apartamentul din cartierul Floreasca

Vecini din scara au confirmat ca apartamentul este deținut de Ion-Tudoran. Foarte amabili, aceștia au mărturisit și că vara trecuta judecătorul și-a renovat complet apartamentul, muncitorii fiind aduși la lucrări cu o mașină inscripționată Autovit, firma controlată de afaceristul Florin Pîrvu. Iar fiul cel mic, Tudor, s-a ocupat, ca un adevărat stăpân, de supravegherea meseriașilor trimiși de Pârvu.

Tudor Ion-Tudoran, fiul cel mic, gestionând operațiunile de renovare pe banii Autovit SA . Auto B 94 ZXR, tot a societății Autovit SA, era folosită de odrasla judecătorului

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here