Judecătorul de la sanatoriu, circ la poliție cu legitimația de magistrat. Aventurile familiei Tudoran prin justiție

0
346

Judecătorul Ion Tudoran, cunoscut pentru că a motivat dosare de la sanatoriul unde era internat pentru boli neurologice, pare de neoprit. Judecătorul de la sanatoriu a făcut spectacol la poliție pentru a-și scăpa fiul implicat într-un accident de circulație. Amănunte incredibile ies la iveală din dosarele referitoare la o banală tamponare.

Fiu de judecător – jeep cu numere de SUA

Pe 23 mai 2016, la intersecția străzilor Mareșal Averescu și Turda, Tudor Ion-Tudoran, gonea din direcția Piața 1 Mai către Piața Domenii cu Jeepu-ul cu numere de SUA folosit și de tatăl său dar înmatriculat pe numele unui anume Chunchien Lin(?!!!).

Din cauza vitezei și a neatenției el acroșează o mașină staționată pe prima bandă, lângă bordură. Mașina accidentată era proprietate a Aviației Utilitare.

Inițial, Tudor Ion-Tudoran și-a recunoscut culpa și a fost de acord să încheie înțelegerea amiabilă. A telefonat însă acasă, anunțând tatăl de accident. Iar lucrurile s-au schimbat la 180 de grade.

Intră în scenă judecătorul Tudoran cu tot cu legitimație

Judecătorul se deplasează la fața locului pentru a-și susține fiul. Merge cu acesta la Secția de Poliție pentru a asista la actele procedurale.

Deși nicio prevedere legală nu îi permitea să intervină în ancheta polițiștilor de la Rutieră, Corneliu Bogdan Ion-Tudoran a încercat să îi intimideze pe aceștia invocând calitatea sa de judecător în materie penală la Curtea de Apel București.

După cum a declarat un martor prezent, magistratul a început să țipe la polițiști, cerându-le să asiste, căci este magistrat, la întocmirea procesului verbal de constatare a accidentului. Pentru a-i impresiona pe polițiști, Ion-Tudoran a mers până într-acolo încât și-a scos chiar legitimația de judecător și a fluturat-o prin sediu.

Fără a fi impresionați de traficul de influență și abuzul funcției, polițiștii l-au invitat pe judecător să părăsească sediul, întrucât fiul său implicat în accident este major, iar prevederile legale îi permit doar să îl asiste, ca membru de familie, la un eventual proces în instanțele de judecată.

 

Martor surprins de tupeul afilat de judecătorul Tudoran

Șocați de agresiune verbală și tupeul judecătorului, polițiștii de la Rutieră s-au văzut nevoiți atunci să cheme o altă persoană, Miu Florin Mihai, ce se afla în sediul Biroului Accidente Ușoare să constate, ca martor, tot acest abuz de funcție.
În data de 23.05.2016, în jurul orei 19.30, aflându-mă în Biroul Accidente Ușoare Sector 1, am fost invitat în interior de un polițist pentru a asista la discuția dintre acesta și un cetățean. Am surprins faptul că un domn în vârstă de aproximativ 55 de ani exclama faptul că nu este lăsat să asiste la discuția dintre polițist și conducătorul auto în calitate de părinte” povestește martorul Mihai Miu.

Acesta (nr. judecătorul Tudoran) a scos o legitimație și a afirmat că este judecător și are dreptul să asiste la soluționarea accidentului în calitate de martor. Între timp a apărut și un avocat care a completat o împuternicire. În biroul accidente ușoare au fost prezenți atât avocatul, cât și tatăl conducătorului auto. Domnul care s-a prezentat ca fiind părintele conducătorului auto implicat în accident a avut o atitudine agresivă, cu un tot ridicat, deranjant pentru toți cei aflați în birou.” continuă Mihai Florin Miu în declarația olografă.

Avocatul inculpat se alătură șaradei

La circul de la secția de poliție s-a alăturat și Alexandru Ion Tudoran. Celălalt fiu al judecătorului a completat pe loc o delegație de reprezentare avocațială prin care fratele său implicat în accident, Tudor, îl angaja să îl reprezinte ca avocat la întocmirea procesului verbal de la Accidente Ușoare.

Dincolo de enormitatea juridică a situației hârtia „avocatului” ridică și alte semne de întrebare. Alexandru Ion Tudoran este anchetat de mai multe parchete din țară pentru că și-ar fi însușit în fals calitatea de avocat.

Într-un final, „avocatul” care nu era înregistrat la Baroul București, dar emitea delegații în baza unei așa zise acreditări din Spania, este lăsat să participe la întocmirea fișei de accident. Concluzia poliției este clară: Tudor Ion Tudoran era vinovat.

Și-au chemat vecinul pe post de martor în proces

Judecătorul și copiii săi au continuat disputa. Pentru a scăpa de plata despăgubirilor ei au mers în instanță. La Judecătoria Sectorului 1 s-a cerut anularea procesului verbal de contravenție. Tudoranii au solicitat și plata unor despăgubiri de 25.000 de lei de la victima lui Tudor.

În dosarul nr. 25679/299/2016, în fața instanței, Tudor Ion-Tudoran l-a chemat ca martor pe vecinul său, Theodor Danaricu. Acesta a declarat că trecea întâmplător pe trotuar fix în momentul accidentului, însă nu s-a oprit, deși și-a recunoscut vecinul.

Abia după două zile l-ar fi abordat pe fiul judecătorului, întrebându-l de starea Jeep-ului. Mincinile lui Danaricu în instanță nu au fost însă crezute, fiind singurul martor ce contrazicea până și fotografiile făcute la fața locului.

S-a facturat singur pentru a solicita daune

Tudor Ion Tudoran s-a dus în fața instanței cu o factură de peste 10.000 de lei pentru a justifica o parte din daune. Factura era emisă de ALG Inc Assist SRL, iar plata era făcută în numerar după cum reiese din chitanța depusă la dosar.

Victima accidentului a sesizat însă faptul că factura era emisă de o firmă la care Tudor Ion Tudoran era asociat. Mai mult, plata de peste 10.000 de lei nu putea să fie efectuată în numerar conform normelor legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here