Judecatoarea Mazilu implicata in spalare de bani in cazul BRD, omisiuni penale din declaratiile de avere

0
3097

BLACK HOLE LA BRD (XI) – Se ridica cortina de pe marele jaf. 5,5 milioane euro din creditele clientilor-sageata care au fraudat BRD cu 19 milioane euro s-au intors in conturile afaceristului Relu Aparaschivei, care ii folosea ca avans “din resurse proprii” pentru alte credite. Judecatoarea Cristina Mazilu, sotia lui Relu Aparaschivei, avea imputernicire pe conturi si facea vacante de vis cu “sagetile” sotului. Lipsesc milioane de euro din declaratiile de avere ale judecatoarei (Documente)

Lumea Justitiei continua dezvaluirile despre jaful de la Banca Romana de Dezvoltare (BRD) si implicarea judecatoarei Cristina Gabriela Mazilu, de la Judecatoria Sectorului 4, fosta sotie a afaceristului Relu Aparaschivei, artizanului “tunurilor” de zeci de milioane de euro date la Grupul BRD Dorobanti (condus pe atunci de vestita directoare Dana Bajescu). Aceste “tunuri” s-au dat cu ajutorul unor clienti-sageata, cu care judecatoarea si fostul ei sot se petrecea prin vacante in statiuni de lux precum Valgardena – Italia.

In prezent mega-dosarul cu fraudele de la Grupul BRD Dorobanti, estimate de BRD la circa 53 milioane de euro (prejudiciu) declinat de la DIICOT, se afla in lucru la noua Sectie pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie din cadrul PICCJ, datorita implicarii in aceste afaceri a judecatoarei Cristina Gabriela Mazilu, de la Judecatoria Sectorului 4, sotia afaceristului Relu Aparaschivei in perioada 2009 – 2010, cand in familia celor doi s-au adunat milioane peste milioane de euro (cu zecile) astfel incat oricine ajungea sa studieze declaratia de avere a judecatoarei il lua cu ameteala.

In prezentul articol vom arata cum in perioada 2009 – 2010 familia Mazilu – Aparaschivei a incasat aproximativ5,5 milioane euro prin transferuri operate prin Grupul BRD Dorobanti, condus de Dana Bajescu, si prin Agentia Europa, condusa de cumnata acesteia Alice Monac. Cele 5,5 milioane euro au provenit din patru credite (originate cu bani fictivi dupa cum Lumea Justitiei a demonstrat in editiile anterioare) si acordate fraudulos la patru din cei sapte “clienti sageata”, pe care Relu Aparaschivei, aflat pe mana cu functionarele bancii, ii aducea de mana la banca, doar cu buletinul, sa ia fiecare cate 3 milioane de euro credite de “nevoi personale”. Uluitor, din creditele unora din cei sapte clienti-sageata, milioane de euro erau sifonati prin Credit Swiss Monaco si Agentia Primaverii din Grupul BRD Dorobanti in conturile a trei firme controlate de Relu Aparaschivei, care i-a folosit ca avansuri (chipurile din surse proprii) pentru a obtine de la BRD Dorobanti alte credite uriase, in suma totala de 8,8 milioane euro, cu complicitatea mafiei din BRD Dorobanti.

In acest articol abordam doar o parte din transferurile dolosive realizate in favoarea familiei Aparaschivei – Mazilu.

Defalcate cele 5,5 milioane intrate conturile familiei Aparaschivei – Mazilu sunt:

-1,3 milioane euro provin din vanzarea de terenuri (in realitate ape statatoare) catre clienti sageata ce au luat credite pentru acest scop si s-au realizat in baza a doua contracte de vanzare-cumparare prezentate deLumea Justitiei in editia Black Hole la BRD (X). Sagetile au fost fratii Pop Constantin-Eugen Pop si Georgiana Pop, cu care sotii Aparaschivei – Mazilu si-au petrecut multe vacante impreuna.

Sumele provenite din cele doua contracte de vanzare – cumparare au fost evidentiate in Declaratia de Avere aferenta anului 2010, la capitolul III – (vezi facsimil 1)

– peste 4,2 milioane euro s-au acumulat in conturile familiei Aparaschivei – Mazilu prin 30 de transferuri bancare realizate din creditele acordate “sagetilor” Stefan Muntean si Ionut Nicoresteanu. Atentie, acesti bani nu apar in declaratia de avere a judecatoarei Cristina Gabriela Mazilu!!!

Asadar, din cele peste 5,5 milioane de euro incasate de familia Aparaschivei – Mazilu, judecatoarea a trecut in declaratia de avere doar 1,3 milioane euro. Credem ca judecatoarea Mazilu cunostea sumele totale intrate in conturile familiei, deoarece tot ea a insirat minutios toate imprumuturile acordate de familia ei, imprumuturi care nu puteau fi facute decat din banii dositi. Suma nedeclarata de judecatoarea Mazilu Gabriela-Cristina este uriasa fiind in valoare de peste 4,2 milioane de euro.

Iata schema sintetica (partiala) a manoperolor dolosive realizate prin BRD Dorobanti condus de Dana Bajescu & Co, impreuna cu Relu Aparaschivei, manopere nedepistate nici de Inspectia Societe Generale Paris, nici de controlul central intern al BRD, nici de controlul Directiei centrale de risc a BRD, nici de controlul BNR, si nici de DIICOT:

1. Neconcordantele din declaratiile de avere ale Judecatoarei Mazilu Gabriela-Cristina – anul 2009(sume intrate in conturile familiei Aparaschivei -Mazilu versus Declaratia de avere a judecatoarei Mazilu)

CREDIT SWISS Monaco

– La 22.12.2009 in contul lui Relu Cristian Aparaschivei (sotul judecatoarei Mazilu) deschis la Credit Swiss Monaco (MC581404 8000 01107424 0000 115) au fost transferati 300.000 eurodin creditul lui Muntean Stefan (client sageata) si contul acestuia de credit de la Agentia Europa, folosindu-se ca justificativ pentru efectuarea platii un document intitulat “Promisiune bilaterala de vanzare-cumparare”, iar transferul s-a realizat in baza unei “Declaratii de plata externa”. Iata “Declaratia de plata externa” –(vezi facsimil 2)

Promisiunea bilaterala mentionata ca si justificativ de plata in “Declaratia de plata externa” este susceptibila a fi falsa, date fiind contradictiile flagrante ale datelor calendaristice si sumele utilizate.

Agentia PRIMAVERII – Grup BRD Dorobanti

– Intre 21.12.2009 si 31.12.2009 au fost sifonati peste 370.000 euro din creditul clientului-sageata Stefan Muntean, bani virati in contul lui Aparaschivei in Agentia Primaveriiprin sapte “Ordine de plata in valuta”, ce fusesera semnate in alb de Muntean anterior acordarii creditului si care erau completate olograf de functionarii BRD Dorobanti implicati in fraudarea bancii. De retinut, judecatoarea Cristina Gabriela Mazilu era imputernicita pe acest cont, deci avea acces si cunostiinta despre operatiunile efectuate.

Din 24.12.2009 pana in 21.01.2010 clientul-sageata Stefan Muntean s-a aflat in Dubai, Singapore si Filipine, aspecte demonstrate de Lumea Justitiei in articolul Black Hole la BRD (VI) asa cum rezulta din actele si declaratiile acestuia date la DIICOT, in care a marturisit ca a semnat documente in alb fara a cunoaste continutul acestora, si ca nu el a ordonat respectivele plati.

Iata mai jos un exemplu de “Ordin de plata in valuta” din acea perioada – (vezi facsimil 3)

Asadar cei peste 670.000 euro (300.000 euro + aprox. 370.000 euro) nu se regasesc in Declaratia de Avere aferenta anului 2009 a doamnei judecator Cristina Gabriela Mazilu (declaratia din 2010 pentru anul 2009) cu toate ca imprumuturile date de aceasta si sotul ei sunt descrise minutios.

Uitati mai jos ce declara judecatoarea Mazilu in Declaratia de avere, la capitolul active bancare (conturi si depozite) – (vezi facsimil 4)

2. Neconcordantele din declaratiile de avere ale Judecatoarei Mazilu Gabriela-Cristina – anul 2010(sume intrate in conturile familiei Aparaschivei -Mazilu versus Declaratia de avere a judecatoarei Mazilu)

CREDIT SWISS Monaco

-In 07.01.2009 in contul lui Relu Aparaschivei (sotul judecatoarei Mazilu) deschis la Credit Swiss Monte Carlo (MC581404 8000 01107424 0000 115) au fost transferati 2.700.000 euro, cu aprobarea lui Bajescu Dana, din contul clientului-sageata Ionut Nicoresteanu, deschis la Agentia Europa, folosindu-se ca justificativ pentru efectuarea platii un document numit “Promisiune bilaterala de vanzare-cumparare”. Transferul s-a realizat in baza unui document bancar numit “Declaratie de plata externa”, intocmit dolosiv in mod olograf de functionarele BRD Dorobanti

Iata “Declaratia de plata externa” mai jos  (vezi facsimil 5)

Promisiunea bilaterala mentionata ca si justificativ de plata in “Declaratia de plata externa” este susceptibila a fi falsa, date fiind contradictiile flagrante ale datelor calendaristice si sumele utilizate. Surprinzator, cat timp acest dosar s-a aflat la DIICOT, procurorii de caz nu au vrut sa verifice continutul si importanta acestui document justificativ, dimpotriva au afirmat niste enormitati, creand aparenta unei operatiuni derulate corect. In scop de a acoperi pe cine?

Agentia PRIMAVERII – Grup BRD Dorobanti

-Intre 04.01.2010 si 28.01.2010 au fost sifonati din creditul originat cu bani fictivi a lui Stefan Muntean peste 860.000 euro care au fost virati in contul lui Relu Aparaschivei la BRD – Agentia Primaverii, prin 22 ordine de plata in valuta, ce fusesera semnate in alb de Muntean si care au fost ulterior completate olograf in mod dolosiv de anumiti functionarii din Agentia Europa, la data cand operau transferurile. Atentie, judecatoarea Cristina Mazilu Gabriela era imputernicita si pe acest cont!

Din 24.12.2009 pana in 21.01.2010 clientul-sageata Stefan Muntean s-a aflat in Dubai, Singapore si Filipine, aspecte demonstrate de Lumea Justitiei in articolul Black Hole la BRD (VI) asa cum rezulta din actele si declaratiile acestuia date la DIICOT, in care a marturisit ca a semnat documente in alb fara a cunoaste continutul acestora, si ca nu el a ordonat respectivele plati.

Iata mai jos un exemplu de “Ordin de plata in valuta” din aceea perioada  (vezi facsimil 6)

Asadar cei peste 3.560.000 euro (2.700.000 euro + aprox. 860.000 euro) nu se regasesc in Declaratia de Avere pe anul 2010 a doamnei judecator Mazilu (declaratia data in anul 2011, aferenta activitatii anului 2010) cu toate ca imprumuturile acordate au fost insirate minutios.

Uitati mai jos ce declara judecatoarea Mazilu, in Declaratia de avere, la capitolul active bancare (conturi si depozite) – (vezi facsimil 7)

Concluzie: Toate ordinele de plata (transferuri) catre familia Aparaschivei – Mazilu au fost realizate din creditele originate cu bani fictivi, acordate fraudulos clientilor-sageata.

Prin manoperele dolosive realizate la Grupul BRD Dorobanti condus de Dana Bajescu & Co s-au sifonat, prin transfer, peste 4,2 milioane euro in favoarea familiei Aparaschivei – Mazilu din creditele acordate sagetilor Stefan Muntean si Ionut Nicoresteanu. Alte 1,3 milioane euro au intrat in conturile familiei Aparaschivei – Mazilu prin vanzarea si supraevaluarea unor ape statatoare pe post de terenuri, “cumparate“ cu creditele de la BRD de fratii Constantin-Eugen Pop si Georgiana Pop (clienti-sageata).

Cum a fost posibil ca sute de operatiuni dolosive, operatiuni fictive, documente false, documente alterate, documente inselatoare realizate la Grupul BRD Dorobanti condus de Dana Bajescu & Co sa nu fi fost descoperite pe cand dosarul a fost instrumentat de procurorii DIICOT? Simplu: procurorii au mers orbeste dupa denunturile si declaratiile false ale functionarilor din BRD, a lui Aparaschivei Cristian Relu si altii, in conditiile in care acestia au actionat in mod organizat. Procurorii DIICOT au omis un lucru simplu dar esential: verificare probelor care se aflau chiar sub nasul lor la dosarul cauzei.

Credem ca judecatoarea Cristina Gabriela Mazilu nu este o victima a sotului ei, de care a divortat imediat cum dosarul penal s-a constituit, deoarece milioanele de euro au fost sifonate din BRD cu concursul prietenilor ei (clientii-sageata) si ai sotului, cu care petreceau in vacante de vis in locuri ca Valgardena, inchinand cupe de sampanii pentru iscusinta sotului Relu, care descoperise cornul abundentei la BRD impreuna cu Bajescu Dana, Monac Alice sau Ceausu Monica (alta directoare a Agentiei Europa – BRD Dorobanti).

Si inca un amanunt care demonstreaza ca judecatoarea Mazilu a stiut de milioanele sotului ei, de la Credit Swiss Monaco:

In data de 12.02.2010, Aparaschivei Cristian a transferat din contul sau de la Credit Swiss Monaco suma de3.000.334,14 euro (urmariti schema neagra de mai sus) in contul sau din Agentia Primaverii. Ca sa nu existe dubii, trebuie sa stiti ca banii au intrat in contul de la BRD – Agentia Primaverii, cu aprobarea lui Dana Bajescu, care era singura persoana care putea aproba un transfer de o asemenea valoare la nivelul Grupului Dorobanti.

Mai jos aveti dovada, respectiv extrasul de cont al familiei Aparaschivei – Mazilu cu toate detaliile: contul de la Credit Swiss Monaco de unde au provenit milioanele, contul de la Agentia Primaverii – Grup Dorobanti unde au intrat milioanele, suma intrata, data intrarii milioanelor  (vezi facsimil 8)

Transferul de 3.000.334,14 euro nu a ridicat suspiciuni Oficiului National pentru Prevenirea Spalarii Banilor, deoarece banii venisera de la Relu Cristian Aparaschivei de la Credit Swiss Monaco, in favoarea tot a lui Relu Aparaschivei la Agentia Primaverii. Operatiune “curata“, numita in banking transfer din cont in cont si care de regula nu ridica suspiciuni, ordonatorul sumei fiind aceeasi persoana cu beneficiarul sumei.

Atentie! In realitate acest transfer ridica suspiciunea legitima ca a fost finalul unui amplu circuit, prin care Dana Bajescu, in calitate de director al Grupului BRD Dorobanti, a validat 3.000.314,41 euro la 12.02.2010 (facsimil 8) sa intre in contul lui Aparaschivei din Agentia Primaverii. Ce sa vezi, minune mare, suma se potriveste ca o manusa cu cea provenita din conturile clientilor-sageata Stefan Muntean (300.000 euro la 22.12.2009 si Ionut Nicoresteanu (2.700.000 euro la 07.01.2010), iar diferenta de 334,14 euro era probabil suma depusa de Aparaschivei la deschiderea contului la Credit Swiss Monaco.

De ce aceste operatiuni de sifonare a unor sume uriase de euro din Grupul BRD Dorobanti nu s-a dorit a fi scoase la iveala in anii cat dosarul s-a aflat in instrumentarea procurorilor DIICOT? Nu este normal ca in numele unor dorinte patologice ale unor procurori, care au vrut cu tot dinadinsul trofee cu nume cat mai sonore din conducerea BRD (tinte prestabilite in denunturile diversioniste date de Dana Bajescu si complicele ei) sa se ascunda falsurile, banii fictivi, ilicitul, suveicile si manoperele dolosive din BRD Dorobanti, creand in schimb piste false de ancheta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here