Judecatoarea Penala Panioglu – cea care si-a decontat ilegal chiria desi avea proprietati in posesie recidiveaza – isi pocneste un coleg judecator cu dosarul in cap

1
12921

Urmariti in materialul de mai jos cum o distinsa deontoloaga judecatoare functionand la Curtea de Apel sub ocrotirea Maestrului Gradinar Daniel – isi rotunjeste fara jena veniturile.

Desi sesizate in mai multe randuri de presa, atat Curtea de Apel cat si Inspectia Judecatoreasca NU au luat nici o masura.

Stimata doamna judecatoare scrie. E prolifica. Scrie la ziar. La Cotidianul.ro…are articole de opinie impotriva tuturor…o supara ba Macovei, ba Stanciu… isi toarna colegii. Le toarna zoaie sau dosare in cap. La propriu.

Exista un cod deontologic al profesiei.

Tovarasul judecator Gradinaru – purtator de vorbe al Curtii dar si de posete al sefei curtii (distinsa doamna Lia Savonea)…nu are timp sa se uite la ceea ce se petrece in propria Curte.

Gradinaru se plimba mult,face intalniri cu presa,participa la seminarii, isi face mult PR ca doar doar doamna cu posete care conduce Curtea il va lasa in locul ei…

Daniela Panioglu este o persoana dubitabila … o persoana care in ciuda unei inteligente superioare florarilor  are nevoie urgent de o expertiza psihiatrica.

Trebuie evaluata pentru ca -nu-i asa- sa arunci cu un dosar in capul unui coleg judecator ranindu-l, sa-i vorbesti impardonabil de neelegant si sa etalezi obscenitati de caracter… ei bine, toate acestea NU fac parte din atitudinea unui judecator.

Panioglu manifesta un caracter urat, e barfitoare, lipsita de bun simt in relatia cu justitiabilul si pentru ca Daniel Preafericitul purtator de posete nu-si face treaba, Daniela cu tot cu  coafura ei… rezista.

Lasand gluma amara la o parte, Daniela Panioglu este posesoarea unui comportament incalificabil si neonorant, in totala neconcordanta cu statutul de judecator.

Sa-ti insusesti pe nedrept chiria din banii statului, sa-ti pocnesti colegii in cap, sa tipi si sa umilesti justitiabilul in sala de judecata este incalificabil si intolerabil…

Domnul Gradinaru o REACTIE ceva? Inspectia Judiciara..o… ceva?

Daca Curtea de Apel nu ia masuri, Saptamana Financiara va face public un fisier audio si transcriptul lui – pentru ca, nefiind la prima abatere, Panioagla a fost inregistrata…nu…nu cu camera ascunsa… ci cu mijloace legale si normale…

Mai jos redam articolul cu judecatoarea numita „Chirie”.

Unii magistraţii români au adoptat „exemplul” parlamentarilor care, deşi şi-au permis să cumpere imobile proprietate personală în oraşele unde lucrează, beneficiază şi de decontarea chiriei!

Daniela Panioglu, judecător la Secţia Penală a Curţii de Apel Bucureşti (CAB), a ştiut perfect să exploateze portiţele legii. Ea a cumpărat deja două locuinţe, dar primeşte în continuare mii de lei, în fiecare lună, pentru plata chiriei de la stat.

De la sfârşitul anului 2006, de când împarte dreptatea la CAB, Daniela Panioglu a primit de la buget circa 100.000 de lei pentru plata chiriei. Ea şi-a cumpărat, încă din 2004, prin credit ipotecar, o casă în cartierul Henri Coandă, care ar fi trebuit să fie predată „la cheie” în 2006. După cum se ştie, însă, situaţia locuinţelor din Henri Coandă a rămas încurcată până astăzi, locuinţele finalizate neavând trase utilităţi. 

Portofoliu de locuinţe

Drept pentru care Daniela Panioglu a continuat să locuiască în Bucureşti, iar statul a continuat să-i plătească chiria, de circa 400 euro lunar. În 2011, Daniela Panioglu şi-a cumpărat o altă locuinţă, în Bucureşti a cărei adresă nu a vrut să o dezvăluie. Judecătoarea a continuat însă să primească chiria de la stat, folosind portiţele legii. Ea susţine că apartamentul pe care l-a cumpărat, prin credit ipotecar, este „la gri”, termenul de intrare în posesie fiind 31.12.2013.

Surse din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii ne-au spus că metoda lui Panioglu este una la limita legii, dar profund imorală. „Procedând astfel, un judecător ar putea să cumpere chiar şi trei-patru apartamente, sau o întreagă scară de bloc, care să fie dată în folosinţă, undeva, în viitor, dar să primescă în continuare bani pentru plata chiriei. Să ştiţi însă că doamna judecător Panioglu nu este singurul magistrat în această situaţie”, ne-au declarat sursele, sub rezerva anonimatului.

Lupul, în control la oi

Între anii 2007 – 2008, Daniela Panioglu a condus o Comisie de verificare a beneficiarilor locuinţelor de serviciu aflate în patrimoniul Ministerului Justiţiei. Controlul a relevat în final că cinci magistraţi au şi locuinţă de serviciu, dar şi o proprietate în Bucureşti. La sfârşitul raportului, Daniela Panioglu a consemnat atunci: „Cu toate că nu prezintă relevanţă cu privire la aspectele verificate, se impune menţiunea că beneficiarii locuinţelor de serviciu au o situaţie materială deosebită, care se reflectă în sume importante aflate în depozite bancare şi autoturisme de lux”.

Doi ani mai târziu, Panioglu consemna, în declaraţia de avere, venituri de 113622 lei, numai din drepturi salariale de la Curtea de Apel Bucureşti, plus banii de chirie. Econoiile în lei ale judecătoarei au crescu în medie, cu 20.000 de lei/an în perioada de criză 2008 – 2010. Anul trecut Panioglu a declarat că deţine aproape 140.000 de lei în depozitele din băncile româneşti. 

100.000 de lei pentru chiria unui singur judecător

În perioada noiembrie 2006 – februarie 2012, doamnei judecător Panioglu Daniela i-a fost decontată chiria, în valoare de aproape o sută de mii de lei, potrivit Legii nr.303/2004 privind statutul magistraţilor şi Ordinului Ministrului Justiţiei nr.1/1398/C/11.05.2009, după cum urmează:

  • Pentru lunile noiembrie şi decembrie 2006 i-a fost decontată suma de 1.834 lei
  • 2007 – 11.655 lei; 
  • 2008 – 20.826 lei; 
  • 2009 – 20.826 lei; 
  • 2010 – 19.838 lei; 
  • 2011 – 18.603 lei

Pentru lunile ianuarie şi februarie 2012 – 3.222 lei

Dacă miza pentru care se închid ochii la astfel de situații este suplimentarea veniturilor magistraților pentru a deveni cu adevărat incoruptibili, e OK. Adică ar fi OK, dacă acest act n-ar fi el însuși un act de corupție.”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here