Jucătorul global fintech PayU își extinde operațiunile în Asia de Sud-Est și achiziționează pachetul majoritar al companiei Red Dot Payment din Singapore

0
595

PayU, divizia de plăți și fintech a Naspers, anunță astăzi achiziționarea unui pachet majoritar de acțiuni în Red Dot Payment (RDP), un furnizor de soluții de plată online pentru piața din Asia de Sud-Est. Cu această tranzacție, PayU se extinde în regiunea Asia de Sud-Est și aduce suma totală investită în ultimii trei ani în achiziții și fuziuni la 700 milioane USD. Mișcarea demonstrează angajamentul PayU de a deveni liderul plăților online pe piețele emergente și unul dintre cel mai mari investitori globali în fintech.

Înființată în 2011 de un grup de experți în plăți de la diverse companii din industrie din topul Fortune 500, RDP a devenit cea mai mare și cea mai de încredere companie fintech de soluții de plată online din Singapore, furnizând soluții de plată inovatoare, sigure și personalizate pentru toate companiile din Asia și de pretutindeni. Cu o prezență din ce în ce mai extinsă în Asia de Sud-Est, inclusiv birouri în Indonezia și Thailanda, RDP s-a axat pe verticale în plină expansiune, cum ar fi retailul online, ospitalitatea, caritatea, livrarea de alimente și multe altele.

Potrivit unui studiu Google-Temasek, Asia de Sud-Est este una dintre piețele de plăți digitale cu cea mai rapidă creștere din lume și se așteaptă să se tripleze până la un volum total al plăților de 240 de miliarde USD până în 2025. Regiunea găzduiește deja 350 de milioane de utilizatori de internet din șase cele mai mari țări, depășind astfel numărul populației din Statele Unite și prezentând un imens potențial de afaceri pentru comercianții globali. Cu această achiziție, PayU creează cu succes o propunere câștigătoare pentru comercianții globali prin integrarea platformelor RDP în PayU HUB. PayU poate acum să construiască unul dintre cele mai bune produse pentru extinderea transfrontalieră, oferind mai multe metode alternative de plată și o mai mare conectivitate locală.

Laurent le Moal, CEO al PayU, declară: „Această investiție este primul pas al PayU către extinderea în regiunea Asia de Sud-Est. Vom oferi acum comercianților noștri globali existenți accesul în Asia de Sud-Est cu o singură integrare API, consolidând astfel platforma globală PayU HUB. Datorită potențialului imens pe care îl prezintă piața Asiei de Sud-Est, PayU vede o mare oportunitate de dezvoltare și inovație în această regiune. Vom continua să căutăm oportunități pentru a ne întări poziția pe această piață „.

„Ca parte din strategia noastră de business, PayU va colabora cu fondatorii companiei, a căror pasiune antreprenorială este valoroasă. Suntem încântați să îi avem alături de noi la PayU pe Randy și întreaga lui echipă, pe măsură ce continuăm să ne urmăm viziunea de a crea o lume fără granițe financiare „, a adăugat el.

 Randy Tan, CEO și fondator al Red Dot Payment, adaugă: „Suntem mândri de cât de departe am ajuns și că PayU, un lider global și investitor principal pe piața de fintech, recunoaște forța, profunzimea și amploarea companiei pe care am construit-o cu o dăruire neclintită în ultimii opt ani. Niciodată nu a fost mai ușor pentru comercianții globali să intre în Asia de Sud-Est ca acum, deoarece beneficiază de conectivitatea locală puternică a RDP, combinată cu expertiza și experiența globală PayU. Suntem încântați de faptul că RDP va fi parte din portofoliul fintech al Naspers și suntem nerăbdători să continuăm extinderea poziției noastre de business pe piața din Asia de Sud pentru a fi soluția de plată fintech numărul 1 din această regiune.”

În termenii acordului, PayU a achiziționat un pachet majoritar de acțiuni în cadrul RDP într-o tranzacție de evaluare a companiei la 65 de milioane USD. Fondatorul va continua să păstreze un pachet de acțiuni în companie, iar ceilalți acționari majoritari vor ieși. Evolve Capital Asia a acționat în calitate de consilier financiar exclusiv al fondatorului și al vânzătorilor de acțiuni.

###

Despre PayU

PayU este un furnizor global de servicii de plată pentru companii. Compania este lider pe piețele din Europa Centrală și de Est și procesează tranzacții pentru comercianți precum: Adidas, Amway, Allegro, AmRest, Booking.com, Makro, Orange, PKP Intercity, Play, Showroom.pl, Sony, TUi, Virgin Mobile.

În România, PayU lucrează cu parteneri precum Telekom, BlueAir, Paravion, eMag, Flanco, UPC, Elefant.ro, Altex, Flori de Lux, Magnolia, NN Asigurari, Allianz Direct, Eventim.ro, Decathlon, Fashion Days și alții.

La nivel global, PayU Group operează în 18 țări pe patru continente pentru sute de mii de comercianți și este deținut de Naspers, o companie multinațională originară din Africa de Sud, cu operațiuni în media și servicii online.

Mai multe detalii: www.payu.ro

 Despre Red Dot Payment

Red Dot Payment (RDP) este un furnizor de top și de încredere de soluții de plată online din Asia, care deservește mai mult de 500 de comercianți din 22 de țări, iar numărul lor crește constant. RDP acceptă metode alternative de plată globale și locale, cum ar fi Visa, Mastercard, UnionPay, Payroll, Alipay, Paylah, conturi virtuale și multe altele. În plus, RDP oferă soluții de plată cu ușurința integrării într-o singură platformă de plată pentru comercianți, cumpărători și parteneri, permițându-le să își gestioneze business-ul online cu o mai mare încredere, reducând în același timp riscul și valorificând oportunitățile cu o mai bună înțelegere a tendințelor de cumpărare.

 RDP este o companie din Singapore fondată în 2011, cu sediul în Singapore și birouri în Indonezia, Thailanda și Australia. Prin angajamentul față de inovație și calitate, RDP a devenit un participant de încredere în ecosistemul de plăți digitale. Pentru mai multe informații, accesați www.reddotpayment.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here