Jocuri video românești promovate pe Steam și disponibile la un preț redus în săptămâna în care se desfășoară conferința Dev.Play 2020

0
864

Conferința online, programată să aibă loc între 3-4 noiembrie, deschide pre-înregistrările pentru workshop-uri ce au un număr limitat de locuri

 Dev.Play, conferința dezvoltatorilor de jocuri video din România și Europa de Est, ce va avea loc online anul acesta în perioada 3-4 noiembrie, oferă în premieră o mare vizibilitate pentru jocurile românești și est-europene, pe Steam, platforma online de gaming dezvoltată de către Valve și recunoscută la nivel global de către jucătorii și dezvoltatorii de jocuri video.

În perioada 1-8 noiembrie 2020, săptămâna în care va avea loc conferința Dev.Play, o selecție de jocuri video dezvoltate în România și în țările vecine vor fi promovate pe prima pagină a platformei Steam. Acestea vor fi jocuri care sunt deja populare pe Steam și vor fi disponibile cu reduceri considerabile în această perioadă sau jocuri care urmează să fie lansate și sunt așteptate de jucători din întreaga lume. Jocurile românești și est europene vor beneficia de reduceri de până la 80%.

Printre jocurile care urmează să se lanseze în lunile următoare, dar au deja pagini de promovare pe Steam se vor număra Unbound: Worlds Apart (creat de românii de la Alien Pixel), un joc care și-a construit deja o comunitate numeroasă după o campanie de succes pe platforma de crowdfunding Kickstarter în 2019, cât și Door Kickers 2: Task Force North (dezvoltat de KillHouse Games), unul dintre cele mai așteptate jocuri independente din 2020 de către fanii jocurilor de strategie. Printre jocurile video est-europene deja cunoscute publicului ce vor avea reducere în această săptămână se vor număra titluri precum jocul românesc Move or Die (dezvoltat de Those Awesome Guys), RPG-ul post-apocaliptic Underrail (creat de Stygian Software din Serbia) sau RPG-ul hack and slash Victor Vran (creat de Haemimont Games din Bulgaria).

“Prin promovarea pe prima pagină a Steam în timpul Dev.Play, cele mai importante jocuri video din România și Europa de Est vor ajunge la milioane de jucători din întreaga lume. Această acțiune reîntărește poziția conferinței în regiune de promotor al jocurilor video locale”, a declarat Cătălin Butnariu, fondatorul Dev.Play și președintele RGDA.

Totodată, reprezentanții Valve se vor alătura conferinței Dev.Play la o masă rotundă specială pentru a discuta despre cele mai bune practici pentru publicarea jocurilor pe Steam, un subiect foarte de interes pentru dezvoltatorii independenți interesați să-și publice singuri jocurile pe platformele de jocuri.

În plus, începând de astăzi, Dev.Play deschide pre-înregistrările pentru workshop-urile sale, acestea fiind sesiuni mai lungi, aplicate, în cadrul cărora se vor dezbate în profunzime anumite subiecte de interes.

Printre acestea se află și workshop-ul susținut de Dave Pimm, lector la Universitatea din Suffolk, care revine la Dev.Play pentru a oferi o introducere despre rolul dramaturgiei în procesul creativ al designerilor de jocuri, sau workshop-ul lui Gwen Foster, specialist în business development, publicarea și producția de jocuri video, care îi va învăța pe dezvoltatorii independenți de jocuri cum pot să atragă interesul publisher-ilor și investitorilor pentru proiectele lor de jocuri.

Locurile pentru majoritatea acestor workshop-uri sunt limitate, iar participarea va fi curatoriată, pe baza unui formular de înscriere. Lista completă a workshop-urilor, link-urile de înregistrare, precum și eligibilitatea pentru înscriere sunt detaliate pe pagina dedicată acestei secțiuni a conferinței https://dev-play.ro/panels-workshops/

„Au existat mai multe evenimente online în industria noastră anul acesta. Dev.Play își are locul său în comunitate și propriul public tradițional, așa că suntem încântați să ne alăturăm acestei lungi liste de evenimente digitale. Noul format online aduce atât provocări, cât și oportunități și suntem determinați să oferim participanților Dev.Play o experiență online placută și folositoare. Invităm pe toți cei interesați să se înscrie la conferință și workshop-uri cât mai curând posibil, deoarece ne așteptăm ca locurile pentru unele dintre acestea să se ocupe rapid”, a adăugat Cătălin Butnariu.

Conferința online de 2 zile va avea peste 30 de speakeri internaționali, workshop-uri specializate și instrumente de business matchmaking pentru posibilitatea programării întâlnirilor online între participanți. Dev.Play are, de asemenea, oportunități suplimentare pentru dezvoltatorii independenți de jocuri, precum sesiuni de pitching cu publisheri și investitori, o expoziție virtuală unde vor fi expuse jocurile video independente, renumitul concurs internațional Nordic Games Discovery și Gala Premiilor care va celebra cele mai bune jocuri prezentate la eveniment.

Lista completă a speakerilor este disponibilă aici https://dev-play.ro/speakers/. Agenda completă și programul conferinței va fi publicat în următoarele săptămâni pe website-ul evenimentului.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here