Istoria presei-Marius Tuca si Dan Diaconescu

0
7317
Marius Tuca si Dan Diaconescu 1991

În 1991, Dan Diaconescu avea 24 de ani, iar Marius Tucă, 25. De ce apar cu pachetele de ziare în mână?

Explicația a fost oferită de Cristina Teodorescu, fostă colegă la Curierul Național cu Dan Diaconescu și Marius Tucă.

“A fost ziua in care ne-a pus Horia (n.r. Horia Alexandrescu) să vindem ziarul în stradă. Am făcut echipă cu Pope, Liviu Popescu, Dumnezeu să-l odihnească. Am vândut în față la Orizont și ne-am clasat pe locul doi, după, evident, Dan si Marius. Ei au vândut la Universitate”.

În imaginile realizate în anul 1991 apar Dan Diaconescu și Marius Tucă, pe vremea când erau reporteri la Curierul Național, primul cotidian nou-înființat după Revoluție la data de 5 decembrie 1990.

Fostul patron OTV a povestit cum își petrecea nopțile de vară în tren, alături de prietenul său, jurnalistul Marius Tucă. Erau atât de săraci, încât nu aveau unde să doarmă vara, atunci când căminele studențești erau închise pentru renovare.

“Mergeam în Gara de Nord, așteptăm primul tren spre Caracal, ne culcam în tren, ajungeam în Caracal, unde fiind nod feroviar, trenul se întorcea îndărăt în București. Astfel, reușeam să dormim toată noaptea. Nu plăteam bilet, îi dădeam ceva nașului. La 6 dimineață eram înapoi în Capitală și mergeam unde aveam serviciul”, a spus Dan Diaconescu

Foto: Liviu Mânecan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here