Investiție inutilă dorită de Gabriela Firea. Primarul Capitalei vrea să investească bani publici pentru felicitări de Crăciun

0
1112

Gabriela Firea a început pregătirile pentru Crăciun, plasând o comandă ridicolă şi inutilă ce urmează a fi plătită din bani publici.

Primăria Capitalei cumpără felicitări de Crăciun în valoare de peste 21.000 Euro. Și nu de oriunde, ci de la o companie pe care procurorii DNA puseseră sechestru în 2015, pentru că era controlată de fostul deputat PSD Sebastian Ghiţă.

Cheltuielile totale sunt de 21.445 Euro, sumă care acoperă un număr de 10.000 de felicitări, potrivit Sistemului Electronic de Achiziţii Publice. Compania care urmează să printeze cartonaşele propriu-zise este SC DNS Birotica SRL, „una din firmele controlate de Sebastian Ghiţă, prin care acesta derula contracte de milioane de euro cu statul”, explică Clotilde Armand.

„DNS Birotica a primit, în ultimii ani, contracte de peste 37,5 milioane de euro de la instituţii publice, o parte din ele prin încredinţare directă. Priorităţi pentru PSD…”.

Clotilde Armand spune că Primăria are timp până sâmbătă, 3 noiembrie, ora 17:00, să ia o decizie finală în privinţa felicitărilor de Crăciun.

Potrivit unui contract de pe SICAP, pentru târgul de Crăciun, Primaria Capitalei va da 1,5 milioane de lei, adică 321.695 de euro.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here