Investitia într-o saltea, o investitie inteligenta

0
2911
saltea,

Atunci cand vorbim despre investitii, de regula nu ne gandim la un element atat de simplu, cum ar fi o saltea. Salteaua este doar o alta piesa de mobilier, pentru unii, care ajuta la obtinerea celor 7 sau 8 ore de somn din fiecare noapte. Pentru altii, insa, este mult mai mult. Salteaua este acel boost de energie care ajunge pentru o zi intreaga, este partenerul de cursa lunga al oamenilor focusati pe sanatate si este zona de confort a fiecarui om, la propriu.

Stiind cateva lucruri despre saltea, poti realiza ca merita din plin o investitie.

Ce influenta poate sa aiba salteaua asupra ta?

Atat pe termen scurt, cat si pe termen lung, influenta saltelei poate sa fie una uriasa.

Pe termen scurt, efectele saltelei se pot vedea instant, la trezire. Daca ai o saltea de buna calitate, fiecare dimineata va fi perfecta, cu un corp odihnit si pofta de viata, in timp ce o saltea de o calitate indoielnica poate sa genereze dureri, oboseala si o stare de spirit mult mai putin optimista.

Pe termen lung, salteaua poate sa genereze boli destul de grave la coloana vertebrala, in mod direct si in tot corpul in mod indirect.

Putem spune cu usurinta ca salteaua este un adevarat prieten pentru unii si un real dusman pentru altii.

expert-saltele

Cati bani investesti intr-o saltea, cand cumperi un astfel de produs si cum ai grija de el?

Stiind importanta colosala a saltelei, o investitie cat mai mare pare a fi raspunsul corect. Nu este suficient sa ai o saltea scumpa, insa, ci trebuie sa ai o saltea care sa se potriveasca perfect cu necesitatile tale. Poti investi intr-o saltea intre cateva sute si cateva mii de lei, insa ceea ce trebuie sa ai in vedere, este istoricul tau medical.

Ai de ales intre saltele cu arcuri, saltele cu spuma poliuretanica, saltele din latex sau chiar saltele cu apa si gonflabile. O achizitie de saltea trebuie sa se faca doar in urma controlului la un medic si a sfaturilor acestuia. Regulile de baza pentru achizitie sunt:

  • Salteaua trebuie, in principiu, sa fie asemanatoare cu cea veche din punct de vedere al structurii;
  • Sa fie antialergica;
  • Sa fie cat mai groasa

In ceea ce priveste momentul cel mai potrivit pentru achizitia unei saltele, acesta este oricand, dupa ce vechea saltea a implinit 7 ani. In cei 7 ani a avut tot timpul pentru a acumula acarieni, piele moarta si praf, ceea ce o face detul de periculoasa pentru sanatate.

Evident, cu ingrijirea corespunzatoare, saltelele pot avea o durata de viata mult mai mare, care se poate intinde la peste 15 ani. Pentru asta, insa, trebuie sa fie respectate niste reguli stricte de intretinere:

  • Intoarce si roteste salteaua o data la cateva luni. In felul acesta uniformizezi punctele de presiune, nelasand salteaua sa se deformeze doar intr-un singur loc.
  • Foloseste cu incredere aspiratorul. Aspiratorul poate sa indeparteze multe particule de praf si evident, multi acarieni;
  • Incearca sa aerisesti salteaua, ori de cate ori ai ocazia.

expert-saltele

Tehnologii folosite la constructia saltelelor

Daca stii cati bani vrei sa investesti si stii de ce ai nevoie, trebuie sa stii si ce tipuri de saltele poti sa cumperi. In principiu, ai de ales intre 3 mari categorii: saltelele din spuma (poliuretanica sau memory), saltelele din latex sau saltele arcuri.

Saltelele cu arcuri sunt cele mai populare in randul utilizatorilor, motivatia fiind obisnuinta. Este bine sa continui sa dormi pe o saltea cu care esti obisnuit, asadar, daca ai dormit pe o saltea cu arcuri, poti opta tot pentru aceasta varianta. Chiar daca vorbim despre o tehnologie comuna, aceasta evolueaza destul de mult. In acest moment, pe piata exista 3 tipuri de arcuri: Bi-Conic, Arc continuu si arc impachetat. Fiecare dintre cele 3 tipuri ofera sustinere, confort, independenta fata de partener si durabilitate, insa direrentierea se poate face la confort. Pentru unii oameni sunt mai confortabile saltelele cu arc continuu in timp ce pentru altii, arcurile impachetate sunt cele mai bune. Exista si situatii in care specialistii chiar recomanda achizitia de astfel de saltele cu arcuri in detrimentul celor din spuma. Spre exemplu, un doctor poate recomanda o saltea ferma, cu arcuri unor persoane care au anumite probleme cu spatele sau copiilor, tinerilor care sunt in crestere si au nevoie de un suport optim pentru spate. In acest sens administratorii de crese, gradinite – vezi pe edux.ro – , camine, internate etc ar trebui sa asigure in astfel de cladiri saltele cu arcuri.

Saltelele din spuma sunt si ele extrem de populare, in conditiile in care sunt benefice pentru sanatate. De regula, persoanele care au probleme majore de sanatate primesc recomandarea de a achizitiona saltele din spuma. Spuma de memorie este, fara doar si poate, din ce in ce mai populara si are capacitatea de a oferi un somn de o calitate foarte buna.

Saltelele din latex sunt si ele foarte eficiente, insa pot fi foarte scumpe. Vorbeam de investitii insa, asadar, merita luate in calcul. Exista doua tipuri de latex pe piata: artificial si natural. Contrar aparentelor, latexul artificial este cel care ofera proprietati mai bune, deoarece asigura o densitate perfecta si un confort total.

Cum te asiguri ca ai bani pentru o saltea perfecta?

Nu trebuie sa strangi cureaua pentru a te bucura de salteaua perfecta. Este suficient sa pui, in fiecare zi cate 1 leu deoparte pentru aceste produs si de fiecare data cand va veni timpul sa achizitionezi o noua saltea, vei putea sa o faci fara niciun fel de probleme.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here