Institutul Regional de Oncologie, in carantina. 11 bolnavi de cancer, dintre care cinci in stare grava, s-au infectat cu virusul gripal AH1N1

0
1379

Institutul Regional de Oncologie (IRO) din Iasi se afla in carantina, dupa ce 11 bolnavi de cancer au fost diagnosticati cu prezenta virusului gripal AH1N1. Cinci dintre acestia se afla in stare grava. Cei 11 pacienti confirmati cu virusul AH1N1 se afla internati in sectia de Terapie Intensiva a Institutului Regional de Oncologie.

Medicii cred ca virusul a fost adus in spital de catre un vizitator, iar pacientii, cu un sistem imunitar deja slabit, au contactat AH1N1 foarte usor.  In aceste conditii, conducerea unitatii medicale a impus starea de carantina in spital.

“S-a interzis accesul vizitatorilor, s-a dispus izolarea bolnavilor pentru a nu se extinde boala. Au fost luate masuri de dezinfectie in spital si s-a decis vaccinarea personalului medical”, a declarat purtatorul de cuvant al DSP Iasi, Marius Voicescu.

In contextul dat, s-a decis ca la IRO sa fie efectuate doar interventiile chirurgicale urgente.

Primul pacient internat la Institutul Regional de Oncologie din Iasi, care a prezentat aceasta problema, a fost diagnosticat cu gripa pe 21 ianuarie, iar la scurt timp au mai aparut alte doua cazuri asemenatoare.

Dupa confirmarea primelor cazuri a fost declansat triajul epidemiologic si ca au fost informate Directia de Sanatate Publica Iasi, Ministerul Sanatatii si Institutul National de Sanatate Publica.

Toti cei 11 pacienti diagnosticati cu gripa primesc tratament cu Tamiflu, in timp ce DSP a trimis cateva zeci de doze de vaccin pentru personalul IRO care nu a fost vaccinat impotriva gripei.

“Am restrictionat accesul vizitatorilor, am precizat pe toate usile din institut ‘Atentie, gripa!’ si am achizitionat teste rapide care pot confirma prezenta virusului in 20-30 de minute”, a precizat Mirela Grosu, managerul IRO Iasi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here