Instanţa obligă eMag să retragă de la vânzare anumite produse. Compania e acuzată de Puma de folosirea mărcilor sale în mod fraudulos

eMag

Secţia a IV-a Civilă a Tribunalului Bucureşti a interzis provizoriu eMag să comercializeze anumite produse, cerând şi retragerea de îndată de pe piaţă a altora, „care poartă în mod neautorizat semne identice sau similare” cu ale unor mărci înregistrate.

Instanţa civilă a TMB s-a pronunţat la 24 mai în procesul nr. 13953/3/2018 iniţiat la 26 aprilie a.c. de Puma SE împotriva pârâţilor Dante International SA (firma care patronează eMag) şi The Wolf International SRL.

În sentinţa publicată pe site-ul Tribunalului Bucureşti, magistraţii au admis cererea Puma SE, care acuză eMag de folosirea mărcilor sale în mod fraudulos („imitând fraudulos produsul comercializat de Puma”), dispunând interzicerea provizorie a oricărui act de activitate comercială privind produsele pantofi sport platformă Pepe Jeans London, a papucilor Softey Slipper Steve Madden şi a huselor de telefon şi a oricăror alte produse care poartă în mod neautorizat semne identice sau similare cu mărcile înregistrate ale Puma.

În acest din urmă caz, instanţa a dispus şi retragerea de îndată a produselor de pe piaţă.   Dispoziţiile, care pot fi atacate cu apel de firma care patronează eMag, sunt însă provizorii, până la soluţionarea unui alt proces iniţiat de Puma SE la data de 28 aprilie la Secţia a V-a Civilă a Tribunalului Bucureşti, proces pentru care nu s-a acordat încă primul termen.

Eforturile noastre de a obţine poziţia eMag privind decizia TMB au fost sortite eşecului. Reprezentanţii firmei PR care se ocupă de imaginea retailerului au declarat pentru „Adevărul” că nu pot oferi niciun fel de detalii atât timp cât cel de-al doilea proces nu este finalizat.

Decizia TMB a fost pronunţată la data de 24 mai, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei, azi 24.05.2018 şi  poate fi atacată cu apel de Dante International.

Document: Hotarâre  1250/2018  24.05.2018”.

Dante International SA, firma care deține magazinul online emag.ro, a pierdut peste 111 milioane de lei, conform raportărilor de la Ministerul de Finanțe. Pierderile retailerului online s-au adâncit față de anul 2016, când se ridicau la nivelul de 85 de milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here