ING, obligată să plăteasca 775 de milioane euro într-un caz de spălare a banilor, scandal închis cu doar o amendă

0
1111

Procurorii olandezi au anunţat că au ajuns la un acord cu ING Groep NV pentru soluţionarea unui caz de spălare de bani, grupul financiar olandez acceptând să plătească suma de 775 de milioane de euro (900 de milioane de dolari), potrivit Reuters.

Procurorii au învinuit banca pentru încălcarea legislaţiei olandeze privind prevenirea spălării banilor şi finanţării teroris­mului “structural şi de ani de zile”, prin faptul că nu a oprit conturile clienţilor săi, utilizate pentru spălarea banilor între 2010 şi 2016.

Potrivit înţelegerii, din suma totală 675 de milioane de euro reprezintă o amendă, iar restul de 100 de milioane euro o redresare pentru câştiguri necorespunzătoare, au afirmat procurorii olandezi într-un comunicat de presă.

Dan Andronic a lansat acuzații dure la adresa băncii, foarte populare la noi, care în țara de origine a plătit o sumă uriașă de bani, pentru a scăpa de acuzații devastatoare.

ING, care în ciuda faptului că acuză România de corupție la nivel înalt, a plătit în Olanda 775 de milioane de euro pentru închiderea unei investigații în Olanda, într-un caz de spălare de bani.

„Olandezii se luptă cu corupția din România, că la ei în țară au rezolvat-o: pică la mica înțelegere!

Numai noi, fraierii ne băgăm oamenii de afaceri la pușcărie. La ei plătești prețul corect și scapi!

ING Groep NV a acceptat plata unei amenzi de 775 de milioane de euro pentru inchiderea unei investigatii in Olanda, intr-un caz de spalare de bani.

ING este acuzată că a încălcat legislatia olandeză în materie de prevenire a spălării banilor si finanțarea terorismului, “in mod structural si timp de mai multi ani” prin faptul că nu a împiedicat utilizarea conturilor clientilor săi pentru spălarea banilor intre 2010 si 2016.

De acum, când mai vedeți un tefelist entuziasmat de sprijinul Olandei în materie de luptă anticorupție, băgați-i știrea asta undeva!”, a scris Dan Andronic pe Facebook.

Toate detaliile pe:

https://evz.ro/lectie-olandeza-ing.html

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here