Informatizarea Fiscului, o urgenţă? Doar pentru unii… Teodorovici şi Dăncilă au refuzat 52 de milioane de euro din banii Băncii Mondiale  

0
701

Premierul Vasilica Dăncilă şi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, au semnat oficial un amendament la acordul de împrumut prin care informează, practic, Banca Mondială, că România nu mai are nevoie de banii săi pentru informatizarea Fiscului, se arată într-un document obţinut de Hotnews.

Conform scrisorii, publicată în Monitorul Oficial, semnată de directorul regional, Arup Banerji, este vorba de 51,9 milioane euro, din valoarea totală de 70 milioane euro.

„Ne face plăcere să vă informăm că Banca acceptă solicitarea dumneavoastră de anulare parţială din data de 19 noiembrie 2019 şi solicitarea de modificare a datei-limită de tragere şi este de acord cu amendarea acordului de împrumut”, se arată în documentul obţinut de Hotnews.

Mai nou, Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză se va ocupa de informatizarea Fiscului. Astfel, printr-un proiect de hotărâre propune completarea listei proiectelor strategice de investiţii care urmează a fi pregătite şi atribuite în parteneriat public-privat. Bineînţeles, costul este dublu faţă de proiectul cu Banca Mondială.

“Proiectul privind platforma informatică a ANAF are în vedere implementarea, migrarea de date şi operarea acestui sistem precum şi interconectarea sa cu celelalte platforme sau sisteme informatice publice. În cadrul proiectului se are în vedere implementarea noii platforme ce va include, dar nu se va limita la: subsitemele de rezilienta si recuperare date în caz de incidente sau dezastre, subsistemul de stocare de date, comunicaţii şi securitate, pachetul de aplicaţii, precum şi subsistemul de baze de date”, se arată în document.

Potrivit acestuia, operarea va fi realizată de către societatea de proiect cu respectarea cerinţelor stabilite prin contractul de parteneriat public-privat. Se estimează că investiţia în realizarea sistemului informatic pentru administrare fiscală este de maxim 150 milioane euro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here